Redactia.ro
Home » Homepage » Stere Halep, prima reacție după ce fiica lui a fost suspendată patru ani din tenis: «Noi suntem curați în fața lui Dumnezeu»

Stere Halep, prima reacție după ce fiica lui a fost suspendată patru ani din tenis: «Noi suntem curați în fața lui Dumnezeu»

stere halep

Simona Halep a primit cea mai neagră veste în urmă cu o zi. Sportiva a fost suspendată din tenis pentru o perioadă de patru ani din cauza acuzației de dopaj. Sportiva intenționează să conteste decizia și speră că, într-o bună zi, se va face dreptate. Tatăl Simonei a avut o primă reacție, după ce a aflat că fiica sa nu va mai juca tenis timp de patru ani.

Stere Halep, prima reacție după ce fiica lui a fost suspendată patru ani din tenis

Simona Halep a fost suspendată pe o perioadă de patru ani pentru dopaj, a anunţat, marţi, Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA). La scurt timp după ce anunțul suspendării ei a fost făcut public, Simona Halep a avut o reacție oficială. Sportiva a declarat că nu va renunța și va merge până în pânzele albe pentru a-și face dreptate. „Intenționez să fac apel la această decizie la Tribunalul de Arbitraj Sportiv și să urmez toate căile de atac împotriva companiei de suplimente în cauză”, a declarat sportiva din România.

„Refuz să accept decizia lor de suspendare pentru patru ani. Într-un raport de 126 de pagini, tribunalul a constatat că am comis ambele abateri care mi-au adus acuzații din partea Agenției Internaționale pentru Integritate în Tenis (ITIA) – un test de urină pozitiv, făcut în timpul competiției, la o substanță interzisă, precum și o încălcare a programului din pașaportul biologic al sportivului. Reprezentanții mei și cu mine am prezentat ITIA, și tribunalului, dovezi convingătoare în sprijinul apărării mele, inclusiv mai multe întrebări legitime cu privire la concluziile la care s-a ajuns în legătură cu testele efectuate în cadrul Pașaportului biologic al sportivului (ABP). Deși sunt recunoscătoare că am în sfârșit un rezultat, după numeroase întârzieri nefondate, și sentimentul de a trăi în purgatoriu timp de peste un an, sunt atât șocată, cât și dezamăgită de decizia lor”, a completat Simona Halep.

Simona Halep își caută dreptatea în instanță

Stere Halep, tatăl sportivei și-a exprimat dezamăgirea față de decizia ITIA și a subliniat că și alți sportivi vor avea aceeași soartă precum fiica lui dacă nu sunt luate măsurile necesare.

„100 de ani să îi dea suspendare nu putem să recunoaştem aşa ceva… Că vor unii să o scoată vinovată asta e treaba lor. Dacă lucrurile merg în felul ăsta, păcat mare pentru toţi sportivii cărora li se poate întâmpla aşa ceva. Legea internaţională trebuie să facă ceva pentru aceşti oameni.Noi suntem curaţi în faţa Domnului şi atât”, a declarat Stere Halep, conform Antena 3 CNN.

Simona Halep a fost supusă unui proces de lungă durată în urma a două acuzații de dopaj. Prima dintre acestea se referă la detectarea substanței Roxadustat în timpul unui test de rutină efectuat la US Open 2022, în timp ce cea de-a doua acuzație este legată de pașaportul biologic (ABP) al sportivei românce.

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: