Redactia.ro
Home » Știri » Sterilizarea aerului in cladirile de birouri

Sterilizarea aerului in cladirile de birouri

În spațiile în care circulă în mod constant fluxuri mari de persoane, standardele generale de sănătate publică impun implementarea unor soluții de prevenire și remediere a riscului de infectare și contaminare cu diferite microorganisme care se transmit pe cale aeriană. În prezent, sterilizarea UV se dovedește a fi cea mai sigură și eficientă metodă de purificare a aerului din încăperi în condiții sigure, fără efecte adverse. Asta înseamnă că montarea unor sterilizatoare UV în incinte publice precum clădirile de birouri, reprezintă o soluție eficientă și rentabilă din punct de vedere financiar, prin care sănătatea angajaților și a vizitatorilor este protejată.

De ce este necesară sterilizarea aerului în clădirile de birouri?

Spațiile deschise publicului larg sunt expuse în permanență unui flux ridicat de microorganisme periculoase care se transmit rapid pe calea aerului, ceea ce poate pune sănătatea celor prezenți în incintă în pericol. Din acest motiv se recomandă adoptarea unor măsuri stricte de igienă și curățenie cu ajutorul cărora aceste riscuri să fie controlate în permanență. Din păcate, s-a demonstrat în repetate rânduri faptul că soluțiile convenționale au o eficiență redusă în fața a numeroase categorii de virusuri și bacterii care în timp au dezvoltat rezistență la substanțele chimice folosite pentru dezinfecție.

Iradierea UV este în prezent cea mai inovativă și eficientă metodă de sterilizare a spațiilor mari, în condiții de maximă siguranță, cu rezultate demonstrate. Prin expunerea la radiații UV, peste 99,99% dintre germenii existenți sunt eliminați instant, asigurând un mediu steril, ferit de orice pericol, fără să mai fie necesare procese îndelungate de dezinfecție manuală cu substanțe chimice costisitoare și, totodată, dăunătoare pentru sănătate.

Cum funcționează sterilizarea cu UV?

Radiațiile UV detectează și dezactivează o gamă largă de virusuri și bacterii care prezintă un pericol pentru sănătate. Prin montarea sistemelor de sterilizare UV în interiorul unei camere ori în sistemele de aerisire, aerul este sterilizat constant, purificat și decontaminat, în așa fel încât riscul de transmitere a bolilor să fie inhibat. Razele UV au lungime scurtă de undă și acționează instantaneu absorbind ARN-ul, ADN-ul și proteinele microorganismelor detectate, ceea ce le dezactivează și le face incapabile să se mai înmulțească, devenind inofensive, iar în final mor.

Recomandări de la SPECTRA Professional UV Solutions

În funcție de nevoi sau de posibilitățile de utilizare, sterilizatoarele UV pentru aer pot acționa asupra aerului existent în încăpere ori pot fi montate în instalația HVAC, asigurând alimentarea camerei cu aer curat și purificat. Pentru clădirile de birouri, specialiștii SPECTRA recomandă montarea unui sistem UV DUCT SQ sterilizator UV pentru dezinfecție aer HVAC, producător Light Progress, care poate fi utilizat în permanență, chiar și în prezența personalului, fără să determine efecte adverse.

Înainte ca aerului să ajungă în încăpere, acesta este tratat UV pentru a combate orice agent patogen periculos și, în plus, este prevenită dezvoltarea virusurilor, bacteriilor, mucegaiurilor și sporilor la nivelul conductelor interioare. Este ușor de montat și se adaptează ușor la diverse aplicații, putând fi utilizat atât de sine stătător, cât și în combinație cu alte soluții UV, pentru a determina rezultate garantate. Costurile de montare, întreținere și funcționare sunt foarte mici, în raport cu metodele clasice de dezinfecție și, în plus, reprezintă o metodă mai sigură pentru sănătate, eliminând nevoia utilizării produșilor chimici periculoși.

Pentru a menține standardele de curățenie și igienă la un nivel cât mai înalt, mai ales în spațiile intens traversate, cum sunt clădirile de birouri, sistemele de sterilizare UV reprezintă singura metodă prin care se garantează eliminarea a peste 99,99% din microorganismele periculoase, prevenind astfel riscul de contaminare. În acest sens, achiziționarea unuia dintre sterilizatoarele UV pentru aer din colecția SPECTRA Professional UV Solutions reprezintă o metodă sigură și eficientă pentru a asigura calitatea aerului în orice incintă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini