Redactia.ro
Home » Știri » Structura anului universitar 2023-2024! Când încep cursurile universităților din România

Structura anului universitar 2023-2024! Când încep cursurile universităților din România

Mai sunt doar câteva zile până când studenții din România vor începe un nou an universitar plin de oportunități și provocări. Pe data de 2 octombrie 2023, amfiteatrele universităților din întreaga țară vor fi pline de tineri dornici să se întoarcă la cursuri.

Anul universitar 2023-2024 va demara oficial în data de 2 octombrie 2023, marcată ca ziua așteptată de festivități și introducerea studenților în mediul academic. Această dată este conform structurii anului școlar 2023-2024, publicată în Monitorul Oficial.

Când începe anul universitar, de fapt

Pentru a oferi o imagine mai detaliată, să aruncăm o privire asupra calendarului academic pentru Universitatea București, una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior din țară:

  • 2 octombrie 2023: Anul universitar începe la Universitatea București.
  • 3 octombrie 2023: Cursurile încep oficial, marcând debutul semestrului.

Cursurile vor continua fără întrerupere până la vacanța de iarnă, care va începe pe 23 decembrie 2023 și se va încheia pe 7 ianuarie 2024. Această perioadă reprezintă un moment de odihnă bine-meritat pentru studenți, dar și pentru cadrele didactice.

După revenirea din vacanța de iarnă, activitatea didactică va relua cursul normal începând cu data de 8 ianuarie 2024. În această perioadă, studenții vor intra în sesiunea de examene, care se va desfășura între 22 ianuarie și 11 februarie 2024.

După sesiunea de examene, studenții vor avea parte de o vacanță intersemestrială care se va desfășura între 12 și 18 februarie 2024. Această scurtă perioadă de respiro este urmată de sesiunea de licență și disertație, momente cruciale pentru studenții care se apropie de finalul ciclului de studii.

Semestrul al II-lea pentru Universitatea București începe pe data de 19 februarie 2024, conform anunțului făcut de reprezentanții instituției. Această perioadă aduce noi provocări și oportunități pentru studenți, pe măsură ce se apropie de finalul anului universitar.

Creșterea numărului de locuri la studii de master

Pentru noul an universitar care începe în octombrie 2023, s-a aprobat o hotărâre de guvern care va aduce o veste bună pentru studenți. Numărul locurilor la studii de master în universitățile românești va crește cu câteva sute. Această hotărâre vine ca o actualizare a deciziei luate în primăvară, când numărul locurilor a fost redus cu câteva sute.

Hotărârea de Guvern actualizează astfel domeniile și programele de studii universitare de master acreditate și numărul maxim de studenți ce pot fi școlarizați în anul universitar 2023-2024. Această măsură vine în întâmpinarea creșterii interesului pentru educația postuniversitară și deschide noi oportunități pentru tinerii care doresc să-și continue studiile la nivel de masterat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: