Redactia.ro
Home » Știri » SUA, avertisment dur către Iran: „America va răspunde. Nu știm când sau unde, dar trebuie să o ia foarte în serios”

SUA, avertisment dur către Iran: „America va răspunde. Nu știm când sau unde, dar trebuie să o ia foarte în serios”

SUA, avertisment dur către Iran: „America va răspunde. Nu știm când sau unde, dar trebuie să o ia foarte în serios"

Avertisment către Iran! America ia atitudine. Iată detaliile!

Importanța relației SUA-Israel

Generalul-Major Yaakov Amidror, un ofițer în rezervă al IDF (Forțele de Apărare ale Israelului) și fost șef al Consiliului Național de Securitate al Israelului, și-a împărtășit perspectivele cu privire la ultimele dezvoltări legate de Iran și implicațiile acestora pentru regiunea Orientului Mijlociu. Comentariile lui Amidror vin în urma unui mesaj ferm din partea președintelui Joe Biden cu privire la amenințările reprezentate de Iran.

Amidror a început prin a sublinia importanța crucială a relației dintre Statele Unite și Israel, într-un interviu acordat la Antena 3 CNN. Acesta a evidențiat modul în care mesajul recent al președintelui Biden către Iran, avertizându-i împotriva agresiunii, a avut o mare semnificație pentru Israel. În timp ce Statele Unite mențin o prezență militară în regiune în primul rând pentru a combate ISIS, Amidror a subliniat că proxy-urile iraniene au vizat trupele și cetățenii americani în bazele de la granița dintre Iran și Siria. Această situație subliniază interconectarea dinamicii regionale și necesitatea unei fronturi unite împotriva amenințărilor comune.

Avertismentul Americii către Iran

Iranul a folosit grupuri proxy pentru a efectua atacuri în regiune, reprezentând o amenințare semnificativă nu doar pentru interesele SUA, ci și pentru stabilitatea regională. În ultimele zile, aceste proxy-uri au vizat forțele americane, soldându-se cu rănirea personalului american. Abordarea agresivă a proxy-urilor iraniene a stârnit îngrijorări și a determinat reacții puternice din partea Statelor Unite.

General-Major Amidror a subliniat din nou seriozitatea mesajului președintelui Biden către Iran. În timp ce momentul și locul exact ale unei posibile reacții a SUA rămân incerte, avertismentul în sine poartă o greutate considerabilă. Mesajul este clar: Iranul trebuie să ia în serios această avertizare. Statele Unite sunt pregătite să-și apere interesele și să răspundă amenințărilor din regiune.

„Cred că din punct de vedere al Israelului e important să vedem această relație a războiului contra Hamas și importanța pentru Israel. America este foarte importantă, faptul că le-a spus iranienilor: „Nu vă băgați”, iranienii trimit proxy să-i atace pe americani, 30 de soldați, și cetățeni americani din acele baze americane, undeva la granița dintre Iran și Siria se află aceste baze. Americanii sunt acolo nu pentru Israel, ci luptă cu ISIS din acea regiune, acolo era punctul cel mai puternic al ISIS în trecut și au reușit să împingă ISIS în aceste zone izolate. Iranienii își trimit acești proxy, în ultimele zile, pentru a lovi pe americani și chiar au rănit 30 dintre ei. Citește și: Joe Biden: „Dacă Iranul țintește trupele americane, vom răspunde” America va răspunde. Nu știm când sau unde, dar Iranul trebuie să o ia foarte în serios”, a spus Gen. Maj. Yaakov pentru Antena3 CNN. 

Contextul regional mai larg

Amidror a atins și contextul regional mai larg, menționând recentul conflict dintre Israel și Hamas. În timp ce focusul imediat al Israelului este asupra Fâșiei Gaza, situația din Orientul Mijlociu rămâne volatilă. Amidror a exprimat îngrijorări cu privire la posibilele reacții ale altor actori regionali, inclusiv Iranul și Hezbollah.

Acesta a mai subliniat că Israelul a mobilizat rezervele, marcând cea mai semnificativă escaladare a conflictului din 1973. Israelul este pregătit să acționeze dacă este necesar, chiar și împotriva Hezbollah, deși planurile specifice rămân confidențiale. Obiectivul principal al Israelului este de a se concentra asupra soluționării situației din Gaza.

„Noi, după atacul comis împotriva Israelului de Hamas, ne concentrăm eforturile asupra Fâșiei Gaza, dar nu știm care va fi reacția celorlalte părți, Iran sau Hezbollah. Rezerviștii israelieni au fost mobilizați și este cel mai mare conflict de la 1973. Ne pregătim să acționăm inclusiv dacă va fi nevoie împotriva Hezzbolah, încă nu știm. Interesul nostru este să ne concentrăm pe Fâșia Gaza”, a spus Gen. Maj. Yaakov Amidror, fost șef al Consiliului Național de Securitate, pentru sursa citată. 

 

Sursa foto: Captură ecran Antena3 CNN.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: