Redactia.ro
GALERIE FOTO (5)
Home » Știri » #subcerulliber – Oameni ai străzii, povești, emoții

#subcerulliber – Oameni ai străzii, povești, emoții

Sub cerul liber este un proiect realizat de către un tânar care vizitează oameni ai străzi. Inițiativa a luat naștere în luna februarie și prezintă anumite povești. Cătălin este fotograf de meserie și de vreo câțiva ani merge pe străzile din București, iar acesta a adus și content paginilor #iubescbucuresti, #wearebucharest.

Proiectul #subcerulliber

„Sunt povești de viață ale unor oameni care soarta nu a fost prielnică și care au cedat în diverse perioade din viața lor. Cam asta este numitorul comun pe care l-am văzut la ei.  Toți au o problemă emțională”, a relatat Cătălin

Ce l-a marcat pe Cătălin

„Toate poveștile mă marchează, toate poveștile mi se pare originale și diferite, însă caut să nu mă atașez ca să pot să merg mai departe și la alt caz. Uneori îmi este forte greu, uneori încep să plâng, pentru că atunci când vezi un om la 55 de ani care este pur și simplu rupt în fața ta, se deschide, începe să plângă, aproape că nu poți să faci față, însa merg mai departe.”

„Din ce am filmat până acum, să zic că povestea lui George m-a marcat cel mai mult, pentru că simt că nu mi-a spus adevarul. Nu cred că e numele real George, însa partea a doua a interviului e filmat undervover și atunci când vorbește de el, acolo e adevărul. Vreau încă să îl documentez”.

 

Povestea lui George

Un moldovean de 53 de ani din Iași pe străzile din București. Pentru el, viața sub cerul liber este ca pe front, fiecare zi este o luptă.

 

 

„Viața sub cerul liber este un front invizibil. Rușinea m-a marcat, teama de ridicol. Nu îmi găsesc drumul deocamdată. Nu am acte, nu am nimic. Trebuia să mă duc să mă angajez, dar prietenul meu a avut un necaz, eu cu picioarele, deci nu pot face nimic. Am o entorsa de o lună și ceva și nu pot călca în regulă”

Oameni care au nevoie de ajutor

„Îi văd ca pe niște oameni care au nevoie de ajutor. Au povești de viață simple, nu foarte complexe. Sunt povești de viață și întâmplări care ni se pot întâmpla tuturor sau poate ni s-au întâmplat. Sunt oameni normali, simpli. Sunt într-un punct în care ei doresc să se ridice, dar nu știu cum. Mulți dintre ei au dependențe…majoritatea nu au acte”, a spus Cătălin

Povestea lui Marius

Marius este din București si are vârsta de 43 de ani. Cum a ajuns #subcerulliber? Vezi povestea lui.

 

„Am unde să dorm…am găsit într-o mașină. M-a lăsat propietarul să dorm în ea. Dorm acolo și dimineața plec când trece tramvaiul  pe la 5. Nu mi se pare nimic greu. Mă descurc, îmi dă lumea la biserică. Am vreo 2-3 de luni de când stau pe străzi. Am stat cu mama, dar a pierdut casa și ea acum stă cu văru-miu și pe mine m-au lăsat pe străzi. Nu vrea el să mă primească”

„Nu am unde să mă spăl, nu am cu ce să mă schimb, doar ce am pe mine. Aș vrea niște haine, dar nu am unde să le țin

 

 

View this post on Instagram

 

#subcerulliber povestea unui #omalstrazii in #bucuresti #invremedecovid #oameniistrazii

A post shared by CatalinMDA (@catalinmda) on Jun 29, 2020 at 10:12am PDT

Povestea lui Ozon poștașu’

Ozon este din București si are vârsta de 42 de ani. Filmulețul #subcerulliber îi prezită toată povestea de viață și cum a ajuns pe străzi.

 

 „Stau câteodată și merg pe stradă,  plâng în interior. Dacă plâng și dacă nu plâng, mă ajută cineva? Cel mai frumos loc din București e să stai lângă familie și lângă copil. Poți să ai de toate, dacă nu ai familie și casă nu ai făcut nimic. Banii se duc pe aripile vântului”.

 

 

View this post on Instagram

 

Povestea lui Ozon postasu’ #subcerulliber

A post shared by CatalinMDA (@catalinmda) on Jun 21, 2020 at 11:29pm PDT

 

Sunt printre noi. Îi întâlnim și îi evităm la tot pasul. Îi asociem cu mirosul urât, cu mizeria, cu lenea. Îi judecăm sau suntem indiferenți. Am uitat să fim oameni. Ne e frică să ne asumăm neputința celuilat, ne e frică să iubim.

 

Mai multe filmulețe găsește pe contul de Instagram al lui CătălinMDA. Urmărește și tu proiectul și distribuie dacă ți-a plăcut.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: