Redactia.ro
Home » Știri » Subiectele de la Bacalaureatul din toamnă au ajuns pe internet. Cum a fost posibil

Subiectele de la Bacalaureatul din toamnă au ajuns pe internet. Cum a fost posibil

Subiectele de la Bacalaureatul din toamnă au ajuns pe internet din greșeală, iar zeci de lucrări au fost identice în Mehedinți. Iată toate detaliile!

Subiectele de la Bacalaureatul din toamnă au ajuns pe internet

O elevă din Mehedinți este suspectată de către autorități asupra faptului că a fotografiat subiectele de la Bacalaureatul din toamnă și, în loc să le trimită colegilor săi pe WhatsApp, aceasta le-a pus, din greșeală, pe social media. Întreaga situație a ajuns în atenția Ministerului Educației.

Mulți dintre profesorii ce au participat, în Mehedinți, la corectarea lucrărilor de la Bacalaureatul din sesiunea de toamnă au semnalat faptul că zeci de lucrări la limba și literatura română erau aproape trase la indigo.

Aparent, o elevă ar fi fotografiat foaia cu subiectele însă în loc să o trimită colegilor săi pe WhatsApp, ar fi viralizat-o pe rețelele sociale. Situația a ajuns imediat în atenția Ministerului Educației, care a trimis corpul de control, la Mehedinți.

„Da, există suspiciuni de fraudă la examenul de Bacalaureat, sesiunea de toamnă. Sunt comisii care verifică în toate sălile. Le-a semnalat monitorul care a venit de la minister. S-au verificat pe loc. Au fost eliminați cinci copii. Când au ajuns lucrările la centrul de evaluare din Timiș, s-au găsit lucrări identice”, a precizat Alin Tomescu, Inspector Școlar General Mehedinți.

Ce măsuri ia Ministerul Educației

Aceștia au găsit mai multe lucrări fără semnăturile asistenţilor din sala de clasă, aspect ce a atras atenţia comisiilor de corectare. Toți elevii care vor ajunge pe lista celor eliminaţi de la Bacalaureat nu vor mai putea participa timp de două sesiuni la examenul maturității.

 

Sursa Foto: Arrowsmith2, Dreamstime.com

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: