Redactia.ro
Home » Sport » Suma uriașă pe care Simona Halep o plătește la ANAF în fiecare an. Statul român a executat-o silit

Suma uriașă pe care Simona Halep o plătește la ANAF în fiecare an. Statul român a executat-o silit

Simona Haleo se retrage de la Wimbledon

Când vine vorba de taxe și impozite, se pare că Simona Halep este unul din cei mai importanți contribuabili din România. Chiar dacă sună incredibil, una dintre cele mai iubite românce și numărul trei mondial la tenis feminin se află într-un adevărat război cu Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF). Statul român a executat-o silit din pricina unor diferențe de impozit.

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Constanța și Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Galați a făcut apel, în urmă cu câteva săptămâni, la decizia care a anulat executarea silită pe numele Simonei Halep, scriu cei de la Wowbiz.

Simona Halep, în război cu ANAF

Simona Halep a ajuns într-un adevărat război cu Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), cu care se judecă de ceva timp pentru niște diferențe de impozit.

Judecătoria Constanța a decis ca ANAF să-i restituie tenismenei suma de 178.396 lei, pentru care numita instituție a emis un ordin de executare silită și pe care Halep deja a achitat-o. Instanțele judecătorești au hotărât că această executare nu a fost legală.

Chiar și așa, Agenția Națională de Administrare Fiscală nu s-a arătat de acord cu hotărârea, iar procesul va fi reluat, în decursul acestui an, tot la Tribunalul Constanța.

Suma uriașă pe care Simona Halep o plătește la ANAF în fiecare an

În dosarul Simonei Halep cu ANAF-ul, apar informații legate de suma pe care celebra sportivă a plătit-o statului român pentru câștigurile obținute în anul 2018. Este vorba de suma de 2 milioane lei, adică 400.000 de euro.

Din acest total, Simona Halep a plătit anticipat 1,9 milioane lei. Mai mult de atât, sportiva ar fi urmat să beneficieze de o bonificație de 5%, în valoare de 100.000 lei, pentru plată anticipată.

În momentul în care ANAF nu i-a acordat sportivei această sumă, Simona Halep a primit un ordin de executare silită pe motiv că nu și-ar fi plătit impozitele integral.

La suma de 100.000 de lei s-au adăugat și circa 78.000 lei, proveniți din recalcularea taxelor și impozitelor pe anii anteriori.

Simona Halep, sfătuită să renunțe la România

Simona Halep este acum locul 3 mondial la tenis feminin, câștigând peste 37 de milioane lei în cariera sa.

Celebra româncă a fost sfătuită să renunțe la România și să se mute într-un paradis fiscal, așa cum fac și alți tenismeni de renume pentru a-și proteja banii câștigați la turneele internaționale.

a preferat să aducă banii câștigați la turneele internaționale în țară, deși în repetate rânduri

”I-am propus Simonei acum ceva timp să-și schimbe rezidența în Monte Carlo, de exemplu, pentru a plăti mai puțin. Mi-a aruncat o privire tăioasă și mi-a zis: nici gând să fac asta”, a declarat în urmă cu ceva timp chiar antrenorul Simonei Halep, Darren Cahill.

Printre cei care au ales Monte Carlo pentru impozite mai mici se află Novak Djokovic, Alexander Zverev, Caroline Wozniaki, Karolia Pliskova și Petra Kvitova.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: