Redactia.ro
Home » Știri » Sunt din nou incendii de vegetație în Grecia. Pompierii români au intervenit acolo

Sunt din nou incendii de vegetație în Grecia. Pompierii români au intervenit acolo

Incendiu Grecia, pomperii romani intervin

Ca anul trecut, incendiile puternice de vegetație au reapărut în Grecia. De data aceasta, flăcările au ars undeva la nord de Atena, astfel că acolo a avut loc și prima misiune de stingere a pompierilor români de anul acesta.

Sunt din nou incendii de vegetație în Grecia. Un oraș a fost evacuat. Pompierii români au intervenit acolo

În timpul celui mai grav dezastru natural provocat în Grecia de un incendiu de vegetaţie, 102 persoane au murit. Se întâmpla în vara anului 2018.

Recent, un amplu incendiu de vegetaţie a scăpat de sub control în nordul Atenei, iar autorităţile au cerut evacuarea unui oraş de coastă din apropiere ca măsură de precauţie, conform Reuters.

Pompierii români au interveni și acum. Aproape 30 de salvatori, cu trei mașini de stingere incendii de pădure și o cisternă de mare capacitate au intervenit în zona regiunii Schimatari, situată la Nord de Atena, pentru localizarea și lichidarea flăcărilor care afectează o suprafață considerabilă de vegetație uscată, potrivit Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU).

Intervenția are loc la solicitarea ofițerului elen.

„Împreună cu pompierii eleni, care au dislocat în zona Dilesi un număr mare de resurse (peste 25 de mașini de stingere, precum și aeronave specializate), colegii noștri au salvat o fermă de animale și un parc de panouri fotovoltaice din calea flăcărilor”, se arată pe pagina de Facebook a Departamentul pentru Situații de Urgență.

Tot pe Facebook au fost publicate fotografii din timpul misiunii de stingere și îi putem vedea pe pompierii români cum au intervenit la fața locului. În imagini se observă că au reușit să salveze inclusiv animalele neajutorate de la fermă.


În 2021, incendiile de vegetaţie din această țară au distrus peste 120.000 de hectare de păduri şi tufişuri, după ce Grecia s-a confruntat cu cel mai grav val de căldură înregistrat în ultimii 30 de ani. În urma criticilor privind reacţia autorităţilor, Guvernul de la Atena a promis că va spori capacităţile de intervenţie ale pompierilor eleni, a scris Digi24.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: