Redactia.ro
Home » Știri » Superstiții: ce înseamnă, de fapt, numărul 666. De ce toată lumea crede că e diabolic

Superstiții: ce înseamnă, de fapt, numărul 666. De ce toată lumea crede că e diabolic

Cei care cred în superstiții sunt convinși că numărul 666 este unul diabolic. I se mai spune Numărul Fiarei sau al Bestiei. În Noul Testament, se face referire la el ca fiind ,,Cifra Diavolului”, iar de câteva secole încoace, a început să fie cunoscut drept ,,Numărul Antichristului”. Care sunt motivele care îi fac pe oameni să creadă că aceast număr ar putea fi malefic.

De ce toată lumea crede că numărul 666 e diabolic

Superstiția numărului 666 este strâns legată de o explicație mistică asumată cultural, religios sau social. Nu are însă un temei științific. Este vorba despre credința în spirite, farmece sau semne prevestitoare. Una dintre ele este despre interpretarea numărului 666, despre care toată lumea crede că este diabolic. În realitate, explicația este alta. Ce înseamnă, de fapt, numărul 666.

Cum a apărut teama de numărul 666

Teama de numărul 666 a apărut acum 3.000 de ani, când a fost menţionat de trei ori în Biblie. După atăta amar de vreme, însă, numărul încă are o putere misterioasă asupra oamenilor. Experţii în fobii au dat chiar şi un nume acestei temeri ce-şi are originea atât în crediţe religioase, cât şi în superstiţii: hexakosioihexekontahexafobia.

Ce înseamnă, de fapt, numărul 666

Ce au descoperit, de fapt, oamenii de știință și cum ar trebui el interpretat. Ei bine, mai jos puteți afla cum a apărut această superstiție și ce înseamnă 666.

Numele Fiarei Apocalipsei este trecut în Biblie ca numărul 666, iar când vorbim de „fiare”, înțelegem două animale biblice. Prima dintre el ear fi apărut din mare, avea 7 capete și 10 coarne. Animalul semănă cu un leopard, dar cu picioare de urs și gura de leu. Despre al doilea animal se spune că iese din pământ și este un berbec demonic.

Așa a apărut termenul de Anticrist – persoană cu o esență malefică, opusul lui Iisus Hristos. S-a întâmplat în Evul Mediu și a apărut sub pretextul Fiarei Apocalipsei. Trebuie menționat faptul că numărul 666 nu era cunoscut de europenii medievali. Ei considerau că este vorba doar de un număr zecimal arab.

Ce spun matematicienii despre numărul „diabolic”

Matematicienii europeni au început să folosească aceste cifre în perioada Renașterii, acestea fiind scrise până atunci cu cifre romane. Puțini sunt cei care știu cum se descifrează numărul Fiarei. Atlas-geografic.net a deslușit misterul și a explicat pas cu pas valoarea numerică a numărului 666.

Adunând valorile numerice ale literelor între ele, A = 1, B = 2, G = 3, se obține numărul numelui. De altfel, toate aceste litere din antichitate, aveao o valoare numerică. De exemplu, în limba greacă, cuvântul „amen” are valoarea numerică de 99.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: