Redactia.ro
Home » Știri » Sute de morminte vor fi relocate dintr-un cimitir extins ilegal în Cluj. Primăria trebuie să facă loc unui bloc de locuințe

Sute de morminte vor fi relocate dintr-un cimitir extins ilegal în Cluj. Primăria trebuie să facă loc unui bloc de locuințe

Sute de morminte vor fi relocate dintr-un cimitir extins ilegat în Cluj. Primăria trebuie să facă loc unui bloc de locuințe

Într-o decizie ce a stârnit discuții și controverse în orașul Cluj-Napoca, sute de morminte se pregătesc să fie mutate pentru a face loc unui proiect rezidențial. Această hotărâre a instanței a fost pronunțată după un lung și complex proces legal, care a durat 15 ani și care a concluzionat că extinderea cimitirului a fost făcută în mod ilegal. Iată detaliile!

Sute de morminte vor fi relocate dintr-un cimitir extins ilegal în Cluj

Într-o decizie care a stârnit emoție și controverse în Cluj, instanța de judecată a hotărât ca peste 500 de morminte dintr-un cimitir din cartierul Mănăștur să fie mutate pentru a face loc unui proiect imobiliar. Această decizie a fost luată după un proces care a durat 15 ani, în care s-a stabilit că cimitirul a fost extins ilegal și că amplasarea mormintelor nu a respectat distanța minimă de 53 de metri față de terenul destinat ansamblului rezidențial.

Situația a devenit cu atât mai complexă cu cât firma care deține terenul pentru proiectul imobiliar are o suprafață de peste 3.000 de metri pătrați, iar legea permite construirea de locuințe în această zonă cu condiția ca acestea să se afle la o distanță de cel puțin 53 de metri de morminte. Acest lucru a dus la necesitatea mutării a sute de morminte pentru a se conforma legii, potrivit digi24.ro.

Primăria trebuie să facă loc unui bloc de locuințe

Firma deține un teren cu o suprafață de peste 3.000 de metri pătrați, iar legislația impune că, pentru a construi locuințe, acestea trebuie să fie situate la o distanță minimă de 53 de metri față de locurile de înmormântare. Ca urmare, autoritățile municipale sunt obligate să readucă terenul la starea inițială și să efectueze relocarea a peste 500 de morminte.

Decizia instanței a adus o veste tulburătoare pentru zeci de familii din Cluj, care se confruntă acum cu perspectiva mutării celor dragi de pe locurile lor de odihnă. De asemenea, Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca, autoritatea responsabilă pentru administrarea cimitirului, este obligat să suporte cheltuielile de judecată în valoare de peste 11.000 de lei.

Cu toate acestea, decizia instanței nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 15 zile de la comunicare, ceea ce deschide o fereastră de speranță pentru cei afectați de această mutare controversată a mormintelor, conform aceleași surse.

 

Sursa foto: pxhere.com

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: