Redactia.ro
Home » Știri » Sute de oi merg în cerc de peste 12 zile. Misterul nu a fost deslușit nici măcar de medicii veterinari

Sute de oi merg în cerc de peste 12 zile. Misterul nu a fost deslușit nici măcar de medicii veterinari

turma de oi

Imagini neobișnuite au fost surprinse la o turmă situată undeva în nordul Chinei. Mai multe ovine merg în cerc de mai bine de 12 zile. Proprietara nu înțelege care este motivul pentru care ele se comportă în acest fel, însă medicii veterinari au o explicație complexă pentru acest fenomen care poate părea bizar multora dintre noi.

Sute de oi merg în cerc de 12 zile, într-o fermă din China

Într-o fermă de oi din China are loc un fenomen straniu care a fost surprins și de către camerele de supraveghere din zonă. Turma se miscă continuu, în sensul acelor de ceasornic, desenând un cerc aproape perfect. Proprietara nu are o explicație pentru fenomen și susține că întregul spectacol a început în data de patru noiembrie atunci când câteva oi au început să meargă în cerc. La scurt timp, restul turmei a decis să le urmeze, fără prea multă ezitare. În ferma femeii se află nu mai puțin de 34 de țarcuri, însă doar animele din țarcul cu numărul 13 au început să manifeste acest comportament inexplicabil. De peste 12 zile, ovinele se află în continuă mișcare, spre surprinderea proprietarei, dar și a doctorilor.

Ce explicație au medicii veterinari

Pe de altă parte, medicii veterinari au o posibilă explicație pentru fenomen. Ei sunt de părere că schimbarea de atitudine poate fi cauzată de prezența unei boli bacteriene pe nume Listerioză.

„Inițial, animalele afectate sunt deprimate și dezorientate. Se pot ascunde în colțuri, se pot sprijini de obiecte sau se pot învârti în cerc.

În mod obișnuit, focarele apar ca urmare a silozului stricat sau de calitate scăzută. La oi și capre, totuși, moartea are loc de obicei în 24-48 de ore de la observarea simptomelor”, au explicat medicii veterinari.

Starea de sănătate a oilor a fost examinată de către un medic. Investigațiile au arătat că ovinele nu sunt infectate cu ceva care ar putea să le pună viața în pericol, așadar motivul pentru care ele au un astfel de comportament continuă să fie un mister nedeslușit.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: