Redactia.ro
Home » Știri » Tanczos Barna, ministrul Mediului: „Apa potabilă trebuie folosită pentru nevoile din gospodărie”

Tanczos Barna, ministrul Mediului: „Apa potabilă trebuie folosită pentru nevoile din gospodărie”

Tanczos Barna, ministrul Mediului susține că nu vom mai putea folosi apa potabilă pentru irigat și că va trebui folosită pentru nevoile din gospodărie. Iată toate detaliile!

Tanczos Barna: „Chiar dacă câteodată nu ne place, trebuie să avem grijă ca această apă tratată”

Tanczos Barna, ministrul Mediului, a anunţat, astăzi, că în perioada aceasta nu vom putea folosi apa potabilă pentru irigat, iar măsurile de prevenire a secetei se referă la refacerea echilibrului ecologic, nu doar la dezvoltarea sistemelor de irigații.

„Apa potabilă trebuie folosită pentru nevoile din gospodărie. Chiar dacă câteodată nu ne place, trebuie să avem grijă ca această apă tratată, obținută prin proceduri scumpe și după investiții de milioane de lei sau de euro in anumite zone, să nu se ducă pe altceva, mai ales în aceste zone și în aceste perioade de restricție.

Pe românește, nu putem folosi în această perioadă apa potabilă pentru irigat, chiar dacă nu suntem confortabili cu această chestiune”, a declarat ministrul Mediului, Pădurilor și Apelor, Tanczos Barna, potrivit Mediafax.

Tanczos Barna: „Cauza poate fi tratată doar prin refacerea echilibrului ecologic”

Acesta mai susține că măsurile de prevenire a schimbărilor climatice și de prevenire a secetei nu se pot remzuma doar la dezvoltarea sistemelor de irigații:

„Asta facem de ani de zile, asta s-a făcut și în perioada comunismului. dacă noi nu plantăm păduri, dacă nu refacem echilibrul ecologic, mai ales în zonele de sud din România, aceste situații se vor repeta. Statistic, în 100 de ani am ajuns de la un an secetos din zece la cinci ani secetoși din zece.

Această tendință este una extrem-extrem de îngrijorătoare. Irigațiile rezolvă problema de moment, tratează efectul. Cauza poate fi tratată doar prin refacerea echilibrului ecologic”, a mai explicat ministrul, conform sursei citate.

Sursa foto: Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: