Redactia.ro
Home » Știri » Țara care ia în considerare vaccinarea obligatorie a populației. Anunțul experților

Țara care ia în considerare vaccinarea obligatorie a populației. Anunțul experților

Țara care ia în considerare vaccinarea obligatorie a populației. Anunțul experților

O țară din Europa ia în considerare vaccinarea obligatorie a populaţiei în cazul înrăutăţirii pandemiei de Covid-19. Autoritățile pentru sănătate au făcut acest anunț. Iată despre ce țară este vorba!

Țara care ia în considerare vaccinarea obligatorie a populației

Franța ia în considerare vaccinarea obligatorie a populaţiei în cazul înrăutăţirii pandemiei de Covid-19, , astfel încât guvernul să poată acţiona rapid, a afirmat vineri autoritatea pentru sănătate din ţară, transmite Reuters.

Guvernul a impus vaccinarea obligatorie a lucrătorilor din sectorul medical împotriva Covid-19 în urma revenirii la creştere a numărului de cazuri noi de coronavirus, dar a evitat impunea vaccinării pentru populaţie în general.

Autoritatea pentru sănătate HAS a afirmat într-un comunicat că discuţia ar trebui să se concentreze pe extinderea obligativităţii vaccinării dincolo de actualul proiect de lege al guvernului şi să ia în considerare dacă să facă vaccinarea obligatorie pentru toate persoanele vulnerabile la infectarea cu Covid-19, pentru persoanele care lucrează cu publicul şi chiar pentru publicul larg.

”Dinamica epidemiei necesită acum o creştere masivă a acoperirii vaccinale … notabilă pentru cei mai vulnerabili oameni”, a afirmat HAS.

Franţa a înregistrat o creştere a numărului de vaccinări săptămâna aceasta, după ce preşedintele Emmanuel Macron a declarat luni că, începând cu 21 iulie, oamenii vor trebui să prezinte dovezi ale vaccinării, imunităţii sau un test negativ recent pentru a putea intra în locuri publice precum trenuri, cinematografe şi restaurante.

Miercuri, mii de oameni din Paris au manifestat împotriva planului lui Macron pentru un permis de sănătate pentru a intra în locuri publice. După ce a scăzut de la peste 42.000 pe zi la jumătatea lunii aprilie la mai puţin de 2.000 pe zi la sfârşitul lunii iunie, numărul mediu de infecţii noi pe zi a revenit la o creştere rapidă, situându-se acum la aproximativ 5.000 pe zi.

Au fost proteste în Franţa, după ce Macron a anunțat restricții pentru persoanele fără certificat sanitar

Peste 19.000 de persoane au protestat în Franța faţă de hotărârea preşedintelui Emmanuel Macron de a introduce restricţii împotriva celor care nu au un certificat sanitar ce atestă că sunt vaccinaţi anti-COVID-19 ori au fost testaţi negativ recent. Unele manifestaţii au început încă de dimineaţă, în timp ce pe Champs-Elysées se desfăşura sub privirile şefului statului francez tradiţionala paradă militară, conform AFP.

Emmnuel Macron a anunţat luni că vaccinarea anti-COVID va fi obligatorie pentru personalul sanitar şi alte profesii, iar pentru accesul în majoritatea locurilor publice va fi necesar certificatul sanitar. Sunt vizate, printre altele, restaurantele, cinematografele, teatrele, precum şi călătoriile cu trenul sau avionul pe distanţe lungi.

După acest anunţ, peste două milioane de francezi s-au programat pentru vaccinare. Deşi unii francezi au ieşit miercuri în stradă pentru a protesta faţă de aceste măsuri, ele sunt totuşi aprobate de o majoritate a populaţiei, conform unui sondaj publicat marţi de institutul Elabe, iar mai mult de trei sferturi dintre cei chestionaţi sunt de acord cu vaccinarea obligatorie a personalului sanitar.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: