Redactia.ro
Home » Știri » Țara în care fiecare copil va primi la naștere o mică pădure

Țara în care fiecare copil va primi la naștere o mică pădure

Bebelușii din Ungaria primec pădure la naștere

Dacă în România, ne plângem că ne dispar pădurile, vecinii unguri au decis să inițieze o campanie prin care, începând din această toamnă, să se planteze cel puţin câte 10 pomi pentru fiecare nou-născut.

Nou-născuții din Ungaria primesc o mică pădure la naștere

Secretarul de stat în Guvernul Ungariei, Péter Kaderják, responsabil pentru politica energetică şi de climă, a declarat că, în Ungaria, fiecare nou-născut va primi câte o mică pădure, potrivit Rador.

Oficialul a amintit faptul că Planul de acţiune privind clima şi protecţia mediului prevede ca, pentru fiecare nou-născut, în ţară să fie plantate cel puţin câte 10 puieţi. Ministerele agriculturii şi cel al inovării şi tehnologiei au semnat un protocol de colaborare, potrivit căruia vor asigura un fond de 2 miliarde de forinţi pentru plantarea de pomi.

Împădurirea va avea loc pe întreg teritoriu al Ungariei

Péter Zambó, secretar de stat responsabil de păduri şi terenuri agricole, a accentuat că în fiecare judeţ se va creea o pădure a nou-născuţilor, ceea ce înseamnă plantarea în total a peste 1 milion de puieţi. Péter Zambó a menţionat de asemenea că această nouă iniţiativă se încadrează bine în programul naţional de împădurire al Ministerului Agrculturii, în cadrul căruia se vor crea în total 650 de hectare de păduri noi.

În schimb, în România ne confruntăm cu unul dintre cele mai mari jafuri de păduri, vorbim desăre sume de ordinul sutelor de milioane de euro, iar oficialii se laudă că situația este sub control, deși în ultimii zeci de ani, acțiunile de împădurire au lipsit cu desăvârșire.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: