Redactia.ro
Home » Știri » Tentativă de asasinarea împotriva lui Zelenski. Cine a ajuns pe urmele președintelui ucrainean

Tentativă de asasinarea împotriva lui Zelenski. Cine a ajuns pe urmele președintelui ucrainean

O nouă tentativă de asasinare împotriva președintelui Ucrainei a fost dejucată de către Departamentul de Apărare al țării. Potrivit unui anunț oficial, un grup de mercenari de elită a intrat în Ucraina și a încercat să-l elimine pe liderul de la Kiev.

O nouă tentativă de asasinare împotriva lui Zelenski

Ministurul Apărării al Ucrainei a făcut un anunț oficial, prin intermediul platformei Twitter, privind o nouă tentativă de asasinare la adresa lui Zelenski. Potrivit primelor informații, e vorba despre un apropiat al lui Putin, proprietar al grupării Wagner. „Un alt grup de militanți în legătură cu legături la Evgheni Prigojin, un propagandist rus apropiat de Putin și proprietar [al grupării Wagner], a început să sosească astăzi în Ucraina”, a scris Ministerul Apărării al Ucrainei pe Twitter,

Oficialii de la Kiev spun că toți cei din conducerea militară și politică a Ucrainei sunt în atenția criminalilor. De altfel, Zelenski a declarat, anterior, că el este ținta numărul a Rusiei, iar familia sa cea de-a doua.

Până acum au avut loc mai multe tentative de asasinat la adresa lui Zelenski, însă, din fericire, serviciile secrete au reușit să le deconspire la timp. Unele dintre aceste tentative au conexiuni cu Wagner, un grup paramilitar privat, susținut de Kremlin. Acesta din urmă este cunoscut drept „bucătarul lui Putin” și se face responsabil de crime îngrozitoare.

Pe cine au în vizor asasinii

Oficialii de la Kiev spun că nu doar Zelenski și familia sa sunt în atenția asasinilor, ci și consilierul șef al lui Zelenski, Andrei Ermak, precum și prim-ministrul Denis Șmial. „Putin a ordonat personal un alt atac… Toate încercările anterioare s-au încheiat cu eșecul și eliminarea teroriștilor. Organizarea asasinatelor persoanelor importante ale statului nostru face parte din strategia ocupanților. Planurile Kremlinului sunt bine cunoscute de armata ucraineană, serviciile speciale și agențiile de aplicare a legii. (…) Suntem pregătiți să respingem agresorul atât în ​​față, cât și în spate. Niciun atac terorist nu va reuși.”, se arată în mesajul citat de Fox și preluat de New York Post.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: