Redactia.ro
Home » Știri » Ţi-ai luat pisica sau câinele cu tine, în mașină? Atenţie, te paşte o amendă de 2.900 lei!

Ţi-ai luat pisica sau câinele cu tine, în mașină? Atenţie, te paşte o amendă de 2.900 lei!

Cum ești spionat în propria mașină? Toți șoferii trebuie să știe

Animăluţele sunt prietenii noştri pe care îi luăm cu noi oriunde am merge. Problema apare la mijlocul de transport. Dacă folosim maşina personală, trebuie să fim atenţi, altfel poliţiştii rutieri ne pot amenda cu suma de 2.900 lei.

În ce context se poate întâmpla acest lucru?

Fără animăluţe pe locurile din faţă

Interdicția şi sancţiunea sunt prevăzute ambele în Codul rutier, act normativ care stabilește și o amendă consistentăpentru cei care o încalcă.

Concret, șoferii care transportă animale pe locurile din față riscă să fie sancționați cu o amendă din clasa a IV-a de sancțiuni, adică între nouă și 20 de puncte-amendă. Asta înseamnă o sancțiune de până la 2.900 de lei.

Nici copiii sub 12 ani n-au voie

Iar Codul Rutier nu se referă doar la animăluţe, ci şi la copiii sub 12 ani. Nici ei n-au voie pe locurile din faţă, în maşină, din motive lesen de îneţels, ce ţin de siguranţă.

Prin urmare, şoferilor le este interzis nu doar să transporte, pe locurile din față ale mașinilor, copii mici, ci și să transporte animale de companie, conform prevederilor legislației rutiere.

Încă un aspect foarte important în privinţa animalelor de companie: locatarii care își supără vecinii cu prezența animalelor de companie în apartament ar putea fi dați în judecată de ceilalți locatari sau chiar pot fi

În prezent, nu există o lege clară care să prevadă acest lucru, dar evenimentele ar putea degenera de la caz la caz.

Revenim la transportul animalelor cu maşina şi precizăm că mai există varianta unui scaun auto pentru animale de companie. Este similar cu cel pentru copii, numai că e un fel de coș. Prețul pornește de la aproximativ 130 de lei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: