Un incident tragic a zguduit litoralul românesc pe 25 august 2024, când Vlăduț, un băiețel de doar 11 ani, și-a pierdut viața pe plaja Zoom Beach din Constanța. Dispariția sa a fost raportată de părinți după ce copilul a ieșit din raza lor de vizor. După aproximativ 30 de minute de căutări intense ale polițiștilor, Vlăduț a fost găsit inconștient, într-un moment care a lăsat întreaga plajă în stare de șoc.
Femeia care l-a scos pe Vlăduț din apă a oferit o mărturie sfâșietoare despre acele momente pline de disperare și neputință
În acea dimineață, valurile puternice au transformat marea într-un pericol iminent, cu steagurile de avertizare încă de la primele ore ale zilei. Cu toate acestea, Vlăduț a intrat în apă, fiind surprins și tras sub valurile învolburate. Aproape deznădăjduit, trupul micuțului a fost observat de două persoane care se aflau în apropiere. Fără să stea pe gânduri, aceștia au sărit în apă pentru a-l scoate la mal. A urmat o luptă contracronometru, în timp ce cei de pe plajă așteptau cu sufletul la gură intervenția medicilor de urgență.
Ea a povestit cum a încercat, alături de ceilalți oameni prezenți, să facă tot posibilul pentru a salva viața copilului. Aceasta a împărtășit că, deși nu îl cunoștea pe băiat, a simțit o conexiune profundă cu el în acele clipe și a fost devastată de neputința de a face mai mult.
Aceasta a povestit cum a reușit să sune la 112, după ce un bărbat i-a întins un telefon. Între timp, salvamarii și o doamnă medic au început manevrele de resuscitare, dar, din păcate, starea copilului nu s-a îmbunătățit.
„Astazi, pe o plaja in Constanta, am ajutat un domn sa scoata din mare, un copil…mic si inconstient. L-am tinut de picioruse si l-am asezat intr-o parte, pe mal, tipand isteric ca cineva sa sune la 112. Am simtit cum timpul s-a oprit in loc, simteam ca nimeni nu face nimic, toata lumea era in stare de soc.
Un barbat a venit si mi-a intins un telefon si am reusit sa sun la 112 si sa cer cu disperare un smurd pentru bietul copil care zacea inconstient si caruia i se faceau manevre de resuscitare deja( de catre salvamar si de catre o d-na care am inteles ca era medic).La 11:58 am sunat la 112. 11:58 … intre timp s-a adunat lume, politisti, salvamari, au ajuns si cei de la smurd, erau undeva la 5-6 cadre medicale( nu mai retin exact).
Copilul era dat disparut, cam de 30 minute, politia il cauta, dar el, dragul de el, era sub valuri..
Eu am intrat in stare de soc, lumea a crezut ca-mi este apropiat, dar eu nu puteam si nu stiu cum o sa pot vreodata sa-mi scot imaginele acestea din cap si din suflet. Am intrebat politistii, salvamarii.. “cum pot eu sa trec peste acest moment?” Cum? M-am asezat in genunchi, acolo, si am inceput sa spun “Tatal nostru”.
Manevrele de resuscitare, n-au incetat, o ora, cea mai grea ora din viata mea. Mama si sora copilului, erau daramate, iar eu cu disperare ii intrebam pe cei de la politie daca are puls.A trecut o ora si Vladut, un copil de 11 ani, s-a prapadit. Este ingeras acum. Am alergat la bar dupa o lumanare, si i-am pus-o la cap.Sunt bucati, sfasiata, plina de intrebari.. de ce? De ce se intampla asemenea tragedii? De ce mor copilasi?
Mama lui Vladut, inca o data va cer iertare ca n-am putut sa fac mai multe. Mi-ati multumit ca am fost acolo si ca am facut ce am facut, dar ce ce am facut? Am scos un copil din mare, l-am asezat la mal, am sunat la 112 ca mai apoi sa-i aprind o lumanare …
Sa va dea Dumnezeu putere!
Eu n-am sa uit… doare!
Inima tipa, doare!”, a spus femeia pentru Ziua de Constanța.
Momentul tragic de pe plaja Zoom Beach a lăsat o amprentă adâncă în inimile tuturor celor prezenți
Pierderea unui copil atât de tânăr, într-un mod atât de brutal și neașteptat, a adus un val de tristețe și reflecție asupra fragilității vieții. Femeia care a fost martoră la ultimele clipe ale lui Vlăduț a mărturisit că imaginea acelui moment nu va dispărea niciodată din mintea ei și că inima îi este sfâșiată de durere.
Tragedia de la Constanța este un memento dureros al pericolelor pe care le poate prezenta marea, chiar și în momentele de relaxare și vacanță. Este un apel la vigilență și responsabilitate, atât pentru turiști, cât și pentru autorități, în speranța că astfel de incidente devastatoare vor fi evitate în viitor.