Redactia.ro
Home » Știri » Timbrul care se vinde cu peste 5.000 de euro! Neapărat trebuie să verificați dacă-l aveți prin casă

Timbrul care se vinde cu peste 5.000 de euro! Neapărat trebuie să verificați dacă-l aveți prin casă

GALERIE FOTO (3)

Pe unul dintre cele mai mari platforme de comerț online, un român vinde un timbru pentru o sumă de-a dreptul fabuloasă. Merită să verificați dacă-l aveți prin casă, mai ales că se face cât o “mică avere”.

Pasiunea pentru timbre îi face pe adevărații colecționari să investească bani frumoși pentru produse filatelice unicat. Posibil pe asta mizează și un român care a scos la vânzare un timbre extrem de prețios, doar dacă ne uităm la preț și din ce este este confecționat.

Timbrul care se vinde cu peste 5.000 de euro! Neapărat trebuie să verificați dacă-l aveți prin casă

Este vorba despre un timbru de argint din colecția „Maica Domnului și Pruncul în brațe”, dedicată Crăciunului. Piesa filatelică este din anul 2017, iar pentru el, românul care a postat anunțul cere suma de 5.500 de euro.

Pentru a confirma veridicitatea produsului filatelic, cel care a postat oferta arată și că timbrul de argint este un certificat de autenticitate eliberat de Romfilatelia.

În apropierea lunii decembrie, Romfilatelia pune la dispoziția celor interesați mărcile poștale dedicate Crăciunului.

Timbrul ilustrează Nașterea Domnului înfățișează păstorii veniți să se închine Pruncului Iisus Hristos. În icoană apar elemente despre care pomenește Evanghelia după Luca – ieslea, păstorii, dar și steaua care luminează și veghează.

Produsele filatelice ce conțin blocurile speciale de timbre, sunt realizate în tiraje limitate.

Iar timbrul aflat la vânzare face parte dintr-un „mini-albumul special, cu timbru de argint, reunește într-o prezentare originală un bloc filatelic de colecție realizat în tiraj limitat și numerotat, replica modelată în argint a mărcii poștale care ilustrează icoana Maica Domnului cu Pruncul și Certificatul de Autenticitate eliberat de Monetăria Statului, înseriat (de la 001 la 298)”, potrivit Romfilatelia.

Romfilatelia este instituţia desemnată să emită timbrele şi efectele poştale româneşti. Acestea au ca tematică subiecte clasice şi generale, evenimente naţionale şi internaţionale.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro