Redactia.ro
Home » Știri » Toamna își intră în drepturi! Meteorologii ne avertizează că vremea se va răci în toată țara

Toamna își intră în drepturi! Meteorologii ne avertizează că vremea se va răci în toată țara

Toamna își intră în drepturi în România. Specialiștii ANM ne avertizează că în toată țara vom avea parte de vreme rea. Totuși, cele mai vizate zone sunt vestul, nordul și centrul țării. În zona montană înaltă, trecător, se vor semnala precipitații mixte. Iată toate detaliile!

Vremea se va răci în toată țara

În zona montană înaltă a României, vântul va bate la rafală cu viteze de 100 de km/oră, iar în unele zone va ninge viscolit:

„În zona : Județul Bacău: zona de munte;
Județul Suceava: zona de munte;
Județul Neamţ: zona de munte;
Județul Vrancea: zona de munte;

Se vor semnala : la altitudini de peste 1600 m vor fi intensificări ale vântului cu rafale de 90…110 km/h, iar la altitudini mai mari de 2000 m va ninge viscolit”, potrivit ANM. 

Astfel, meteorologii au emis mai multe coduri de vreme severă și de furtună.

„În intervalul menționat, local în vestul, nordul, centrul țării și la munte temporar va ploua însemnat cantitativ. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

În regiunile sudice și sud-estice vor fi perioade în care pe alocuri instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, grindină și vijelii”, se arată în avertizarea meteo ANM.

Cod portocaliu de ploi abundente

ANM a emis și un cod portocaliu de ploi abundente, valabilă la data de 17 septembrie, între orele 12.00 – 18 septembrie, ora 12.00.

În Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și nordul Carpaților Orientali, precum în sudul Banatului se vor acumula cantități de apă de peste 40…50 l/mp și izolat 60…70 l/mp.

ANM anunță și un cod galben de vânt puternic. Pe data de 18 septembrie, între orele 02.00 – 20.00, vântul se va intensifica treptat în toate regiunile.

„În sudul, estul, centrul teritoriului și la munte vor fi viteze în general de 55…75 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 80…100 km/h.

Vremea se va răci accentuat în toate regiunile, devenind deosebit de rece în vest, nord și centru. În zona montană înaltă, trecător, se vor semnala precipitații mixte”, se mai arată în avertizarea meteo ANM.

 

Sursa foto: oradesibiu.ro

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: