Redactia.ro
Home » Știri » Toamna se numără banii dați pe rechizite. Anul nou școlar vine cu cheltuieli semnificative. Experiment: cât costă produsele necesare elevilor

Toamna se numără banii dați pe rechizite. Anul nou școlar vine cu cheltuieli semnificative. Experiment: cât costă produsele necesare elevilor

Toamna se numără banii dați pe rechizite. Anul nou școlar vine cu cheltuieli semnificative. Experiment: cât costă produsele necesare elevilor

Elevii români vor începe anul nou școlar în curând, mai devreme cu o săptămână decât anul trecut. Iată și cu cât s-au scumpit rechizitele, conform unui experiment. Cât costă acum produsele necesare elevilor. Se pare că cel mai mult s-au scumpit ghiozdanele.

Anul nou școlar vine cu cheltuieli semnificative. Experiment: cât costă produsele necesare elevilor

Elevii vor începe școala în nici două săptămâni, iar părinții lor, dar și ei sunt deja în căutare de rechizite. Evident, s-au scumpit toate. De la caiete, la ghiozdane, mai simple sau mai sofisticate. Libertatea a analizat prețurile rechizitelor necesare unui elev.

Practic, jurnaliștii au ales un supermarket important din București (majorări sunt cam peste tot), au ales 30 de produse achiziționate cu cel mai mic preț din oferta din august 2021 și au raportat la prețul cel mai mic de la mijlocul lui august 2022. Concluzia? Mai jos.

Dacă anul trecut, în august, părinții plăteau undeva la 320,96 de lei pentru rechizitele necesare, de această dată suma este mult mai mare. După selecția celor 30 de produse – de la ghiozdan, penar, caiete, acuarele, creioane sau carioci -, suma totală de plată a fost de 494,09 lei. O creștere semnificativă de 173,13 lei, adică 54%, au scris jurnaliștii de la Libertatea.

Se pare că cel mai mult s-au scumpit ghiozdanele. Sigur că sunt și mai ieftine, dar unele pot ajunge și la 500 de lei, enorm de mult pentru cei mai mulți dintre părinții din țară. Și caietele pentru Geografie, Muzică și Biologie sunt mai scumpe decât celelalte. Oricum, fiecare părinte știe exact cât este dispus să cheltuiască pentru copilul / copiii lui. Nici elevii nu trebuie să își dorească neapărat să aibă lucruri atât de scumpe, mai ales în astfel de vremuri.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: