Redactia.ro
Home » Monden » Tom Verlaine a murit! La 73 de ani, muzicianul a fost răpus de o boală

Tom Verlaine a murit! La 73 de ani, muzicianul a fost răpus de o boală

GALERIE FOTO (2) Tom Verlaine a murit! Muzicianul a fost ucis de o boală

Tom Verlaine a murit la 73 de ani. Fostul lider al trupei Television a fost răpus de o boală, așa cum fiica lui a declarat. Iată amănunte despre dispariția unui muzician considerat emblematic pentru punk rock-ul internațional.

Tom Verlaine a murit! La 73 de ani, muzicianul a fost răpus de o boală

Tom Verlaine a fost lider al trupei Television. El a murit la vârsta de 73 de ani în Manhattan, New York, informează Daily Star, a anunţat sâmbătă familia acestuia. Fiica lui a confirmat decesul printr-un mesaj în care părea într-adevăr afectată.

Jesse Paris Smith, născută dintr-o relaţie cu Patti Smith, o vedetă a scenei muzicale din acea perioadă, a anunţat decesul publicaţiei New York Times, fără a preciza cauza morţii, dar a menționat faptul că a survenit în urma unei „boli scurte”.

„Dragă Tom, dragostea pentru tine este mare și va dăinui pentru totdeauna”, a scris Jesse Smith.

„Inima mea este prea puternic afectată pentru a împărtăși totul acum, iar găsirea cuvintelor este o luptă lăuntrică. Starea interioară este greu de dus, în timp ce știu că spiritul tău s-a ridicat, este peste tot, complet și cu adevărat liber”, a spus fiica celui decedat.

Tom Verlaine a murit! Muzicianul a fost ucis de o boală
Foto: Getty Images

Tom Verlaine a studiat în copilărie pianul și saxofonul. El a fost influențat în muzica lui de Rolling Stones și de cântărețul de jazz John Coltrane. Primul album important al trupei rock Television a fost Marquee Moon, lansat în 1977 și care a avut un succes comercial relativ, dar ocupând încă un loc fruntaş în topuri, cum ar fi Rolling Stone, NME şi Pitchfork, potrivit presei.

Tom Verlaine a murit! La 73 de ani, muzicianul a fost răpus de o boală
Tom Verlaine, în 1978. Foto: Gus Stewart/Redferns

Ulterior, Television s-a destrămat, după doar două albume lansate. Pe numele real Thomas Miller, cântărețul a decis în cariera lui solo să se numească Tom Verlaine în semn de omagiu faţă de Paul Verlaine, un poet francez. Tom Verlaine a reușit să colaboreze cu artiști mari, cum ar fi David Bowie.

Dispariţia muzicianului vine în contextul în care luna ianuarie a fost deja marcată de câteva dispariții importante, cum ar fi decesele recente ale muzicienilor Jeff Beck şi David Crosby.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: