Redactia.ro
Home » Știri » Tot ce trebuie să știi despre tuburi neoane led

Tot ce trebuie să știi despre tuburi neoane led

Tuburile neoane Led au devenit din ce în ce mai folosite în zilele noastre deoarece aduc un plus în orice cameră, magazin și orice utilizator își poate alege tipul de lumină: caldă sau rece. Tuburile au o formă cilindrică iar la fiecare capăt există doi pini prin care realizează conexiunea electrică și suportul pentru tub LED.

Tuburile LED sunt compuse din materiale precum aluminiu sau nanoplastic, acestea ajutând la răcirea și la dispersarea luminii. LED-urile sunt considerate o inovație în domeniul iluminatului, mai ales datorită faptului că sunt o alternativă durabilă la tuburile tradiționale fluorescente. Neoanele LED se bazează pe principiul diodelor electroluminiscente care produc lumină. Aceste surse de iluminat au devenit piesa principală în orice cameră în care sunt amplasate.

Avantaje și dezavantaje ale tuburilor neoane LED

Eficiența energetică și durabilitatea

Odată cu evoluția tehnologiei, au evoluat și sistemele iluminatului LED și astfel a crescut eficiența energetică. Tuburile neon LED consumă mai puțin decât cele fluorescente iar cheltuielile de la final de lună sunt mult mai scăzute decât în mod normal. Deși consumul este scăzut, durata de viață a acestor tuburi este lungă – se poate ajunge și la 50.000 de ore de folosire. Procesul de înlocuire constantă a tuburilor este mai rar, dar și cel al aruncării deșeurilor.

Reducerea costurilor și impactul asupra mediului

Datorită celor 50.000 de ore de utilizare continuă de care dispun tuburile neon LED, costurile facturilor la lumină, dar și de înlocuire a neoanelor, scad semnificativ pentru utilizatori. Viața lungă a tuburilor dar și eficiența energetică contribuie la reducerea emisiilor de carbon, o problemă des întâlnită cu iluminatul tradițional. Tuburile LED încurajează un comportament mai ecologic care ar trebui adoptat de întreaga societate.

Dezavantaje potențiale și soluții

Dezavantajele nu sunt des întâlnite în cazul tuburilor LED, însă acestea pot apărea în cazul unei instalări necorespunzătoare. Pentru a evita astfel de situații neplăcute, solicită ajutorul unui specialist care poate analiza cel mai bun loc pentru a instala un neon și pentru a verifica contabilitatea acestuia cu locuința ta. În plus, trebuie să alegi o temperatură de culoare potrivit culorii ambientale din camera unde îți dorești să îl instalezi; dacă ai pereți de culori reci, atunci este recomandat să alegi o lumină rece spre alb, care să fie în aceeași tematică. Trebuie să te asiguri că alegi tubul cu LED în funcție de culoarea luminii care vrei să îți bată în cameră; pentru asta, verifică câți Kelvin are un tub neon (3000k, 4000k, 6000k – lumina caldă, neutră sau rece).

Comparație între tuburile neoane LED și cele convenționale

Diferențe în tehnologie și funcționalitate

Tehnologia a ajuns și în industria iluminatului și astfel a crescut eficiența electrică și funcționare a unui LED. Tuburile convenționale fluorescente trebuie schimbate periodic și consumă mult mai mult – acest consum afectează la costurile facturilor de lumină, dar afectează și sănătatea mediului înconjurător. Tehnologia tuburilor LED este mai avansată și mai prietenoasă cu mediul.

Perfomanța și calitatea luminii

Tuburile neoane LED au o intensitate a luminii crescută, însă cele tradiționale au nevoie de mai mult timp până să ajungă la o intensitate relativ semnificativă. Aceste surse de iluminat au ca o caracteristică nouă aprinderea instantanee, care este uniformă și puternică și este asigurată doar printr-o apăsare de buton a întrerupătorului. Aceasta asigură un spațiu de muncă luminos și productiv, ideal pentru a-ți duce la capăt toate sarcinile pe care ți le-ai propus pentru acea zi. Acest tip de tuburi nu are nevoie de un starter/dozer, ci se alimentează la o tensiune de 220V.

Costuri de achiziție și costuri operaționale pentru tuburi neoane LED

Deși tuburile cu LED necesită o investiție mai semnificativă, costurile operaționale sunt mai reduse datorită duratei lor de viață crescută. Tuburile tradiționale trebuie schimbate periodic și acest proces implică costuri suplimentare, însă neoanele LED ajută la scăderea facturilor de lumină.

Aplicații variate ale tuburilor neoane LED:

Iluminat în locuințe și spații comerciale

Tipurile de tuburi neoane LED sunt variate în funcție de nevoile clienților. În funcție de necesitate există tuburi LED T5, T8 sau T12. Cele mai uzuale sunt cele T8/G13, având un diametru de circa 28mm. Dimensiunile acestora pot varia între ce de 60 cm, 90 cm, 120 cm și nu în ultimul rând 150 cm.
Iluminatul pentru locuințe și spații comerciale diferă deoarece magazinele au nevoie de lumină puternică, care să îi atragă pe cumpărători. Acestea oferă posibilitatea de a regla intensitatea luminii și temperatura acesteia, respectiv caldă sau rece.

Comercianții își pot personaliza spațiile în funcție de ce lumină aleg să aibă. Când vine vorba de locuințele proprii, trebuie să iei în considerare faptul că tuburile neoane LED au o viață lungă, durabilă, care te scutește de multe cheltuieli suplimentare. Dacă îți dorești să creezi un mediu plăcut, în care să primești oaspeți sau să lucrezi cu spor, alege o lumină caldă și plăcută.

Utilizare în industrie și iluminatul public

Când vine vorba de public, orice produs folosit trebuie să fie de calitate înaltă  și să asigure condiții bune de lucru. Raportându-ne la iluminatul public, trebuie folosite nuanțe reci,  puternice care să fie emise de LED-uri de calitate. Tuburile neoane LED au o viață lungă, cu peste 50.000 de ore de folosire continuă și de aceea sunt cea mai bună opțiune pentru lucrul cu publicul. Industria necesită și ea o iluminare puternică, pentru a asigura lucrătorilor un mediu potrivit de muncă.

Tendințe actuale în designul de iluminat cu neoane LED

Iluminatul are un impact important în ceea ce privește amenajarea unei camere iar tendințele în design sunt în continuă schimbare. Aceste tendințe au un design modern, ușor de adaptat în designul pe care l-ai ales pentru locuința ta sau pentru centrul tău comercial.

Spre exemplu, iluminatul integrat cu plăci de gips-carton- materialul este natural și flexibil, contribuind astfel la amenajarea diverselor spații. Acest tip de iluminat este recomandat pentru a oferi locului unde este amenajat un aspect curat și ordonat. Mai există iluminarea stratificată, care se găsește predominant în spațiile rezidențiale. Aceasta creează efecte vizuale inedite, o atmosferă plăcută și un mediu de lucru liniștitor.

Factori de luat în considerare în alegerea tuburilor LED

Atunci când te decizi să achiziționezi tuburi neoane LED trebuie să iei în considerare aspecte precum: fluxul luminos, temperatura de culoare și compatibilitatea  cu sistemele pe care le deții. Trebuie să analizezi înainte locul unde vrei să instalezi tuburile cu LED, să te asiguri că se potrivesc cu tematica camerelor și mai apoi să te decizi ce fel de lumină s-ar potrivi (caldă sau rece). Asigură-te că tuburile îndeplinesc toate nevoile pe care le ai tu sau clienții tăi, dacă iluminatul va fi folosit pentru un centru comercial.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini