Redactia.ro
Home » Știri » Toți agenții guvernamentali din Afganistan vor fi obligați să poarte barbă. Ce decizii au luat talibanii

Toți agenții guvernamentali din Afganistan vor fi obligați să poarte barbă. Ce decizii au luat talibanii

Talibanii din Afganistan le-au ordonat tuturor angajaţilor guvernamentali să poarte barbă şi să respecte un cod vestimentar. În caz contrar, toți riscă să fie daţi afară, au declarat mai multe surse pentru Reuters.

Toți agenții guvernamentali din Afganistan vor fi obligați să poarte barbă. Ce reguli impun talibanii

Talibanii din Afganistan le-au ordonat tuturor angajaţilor guvernamentali să poarte barbă şi să respecte un cod vestimentar, scrie Reuters.

Obligativitatea face parte din mai multe dintr-o serie de măsuri stricte adoptate de administraţia islamistă care conduce Afganistanul.

Potrivit Reuters, reprezentanţi ai Ministerului pentru Promovarea Virtuţii şi Prevenirea Viciului păzeau luni intrările în birourile guvernamentale pentru a verifica dacă angajaţii respectă noile reguli. Angajaţilor li s-a cerut să nu îşi radă barba şi să poarte vestimentaţie locală, formată dintr-o haină lungă şi largă, pantaloni şi o pălărie sau un turban.

Totodată, angajaților li s-a spus de asemenea să se asigure că îşi spun rugăciunile la orele potrivite, au declarat două dintre surse. Angajaţii au fost informaţi că de acum înainte nu vor mai putea să intre în birouri şi riscă să fie concediaţi dacă nu respectă codurile vestimentare, au precizat sursele citate.

Administrația islamistă nu a oferit lămuriri privind obligațiile impuse

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Moralităţii Publice nu a răspuns unei solicitări trimise de Reuters de a comenta subiectul. Totodată, săptămâna trecută, talibanii le-au interzis femeilor să zboare cu avionul fără un însoţitor de sex masculin şi nu au deschis şcolile şi pentru fete, aşa cum promiseseră.

Duminică, talibanii au mai ordonat ca şi parcurile să fie împărțite în funcţie de sex. Astfel, femeile au voie să intre trei zile pe săptămână, iar bărbaţii, patru zile, inclusiv weekend-ul, ceea ce înseamnă că nici măcar cuplurile sau familiile nu se pot plimba împreună. Administraţia talibană a fost criticată în ţară şi în Occident pentru că le impune tuturor afganilor o interpretare dură a legii islamice, conform Publika.

Talibanii interzic difuzarea ştirilor BBC în trei limbi locale în Afganistan

Tot duminică, talibanii au interzis difuzarea ştirilor BBC în trei limbi locale ale Afganistanului, respectiv paştună, persană şi uzbecă. Informația a fost făcută publică luni, chiar de compania britanică de ştiri, scrie Reuters.

„Buletinele de ştiri TV ale BBC în paştună, persană şi uzbecă au fost scoase din program în Afganistan, după ce talibanii au ordonat partenerilor noştri de televiziune să renunţe la transmiţătorii internaţionali de pe undele radio”, a declarat, duminică, Tarik Kafala, director pentru limbi străine la BBC World Service.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: