Redactia.ro
Home » Știri » Toți clienții Digi, Orange sau Vodafone trebuie să afle asta! Pot rămâne fără bani din cauza escrocilor din mediul online și nu numai

Toți clienții Digi, Orange sau Vodafone trebuie să afle asta! Pot rămâne fără bani din cauza escrocilor din mediul online și nu numai

Mesaj pentru toți clienții Digi, Vodafone și Orange.

În contextul digitalizării accelerate, riscurile de înșelătorie sunt din ce în ce mai prezente, motiv pentru care marile companii de telecomunicații din România, precum Vodafone, Orange și Digi, au lansat un avertisment pentru toți clienții lor. Aceste companii subliniază importanța vigilentței în utilizarea dispozitivelor mobile și serviciilor online, evidențiind că, în ciuda beneficiilor tehnologiei, există riscuri semnificative asociate cu utilizarea neprudentă a acestora.

Companiile de telecomunicații oferă o serie de sfaturi esențiale pentru protejarea împotriva fraudelor, subliniind că nicio entitate legitimă nu va solicita date personale, bancare sau ale cardului prin telefon sau platforme online. Această practică, des întâlnită în încercările de înșelătorie, ar trebui să servească drept un semnal de alarmă major pentru consumatori.

Avertisment de la companii către clienți

Vodafone, de exemplu, insistă pe faptul că toate comunicările oficiale vor fi efectuate de pe numere de telefon recunoscute și niciodată prin solicitări de informații confidențiale prin mijloace neautorizate. De asemenea, clienții sunt îndemnați să fie precauți în privința SMS-urilor sau apelurilor suspecte, a e-mailurilor necunoscute și a site-urilor web dubioase. Un accent deosebit este pus pe protejarea datelor personale prin utilizarea de parole complexe și evitarea accesării linkurilor sau descărcării de aplicații din surse neîncredere.

Digi (RCS&RDS) și Orange împărtășesc avertismente similare, atrăgând atenția asupra metodelor specifice de înșelătorie, cum ar fi concursurile false cu premii mari sau solicitările de informații personale sub diverse pretexte. Ambele companii subliniază importanța ignorării acestor solicitări și a raportării oricăror tentative de fraudă către autoritățile competente.

Măsuri și sfaturi pentru siguranța clienților

Prin aceste măsuri și sfaturi, Vodafone, Orange și Digi își propun să creeze un mediu mai sigur pentru clienții lor, evidențiind necesitatea unei conștientizări continue și a unei vigilente constante în fața riscurilor digitale. Aceste avertismente și recomandări sunt vitale în educarea consumatorilor despre cum să navigheze în siguranță în lumea digitală, protejându-și datele personale și financiare de potențialele înșelătorii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: