Redactia.ro
Home » Știri » Toți românii trebuie să știe! Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, anunț important despre armata obligatorie: ”Rezerva noastră a îmbătrânit”

Toți românii trebuie să știe! Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, anunț important despre armata obligatorie: ”Rezerva noastră a îmbătrânit”

GALERIE FOTO (2)

S-a decis! Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a făcut un anunț important despre armata obligatorie. Războiul din Ucraina continuă și încă de la începutul acestuia în țara vecină, au apărut zvonuri conform cărora românii ar putea face, din nou, armată obligatorie. Ministrul Apărării a vorbit despre această situație și a venit cu lămuriri, pe care toată lumea trebuie să le știe.

Ce spune Ministrul Apărării despre armata obligatorie

Românii pot răsufla liniștiți căci nu se pune vorba de armata obligatorie. Ministrul Apărării a clarificat toate zvonurile și a explicat de ce Guvernul Ciucă nu are în plan impunerea obligatorie a stagiului militar.

Nu este o perspectivă pe care s-o luăm în calcul. În principiu, este imposibil să mai facem acest lucru, din mai multe perspective. În primul rând, dintr-o perspectivă economică, să spunem, nu putem să susținem o cohortă de 100.000 de oameni în fiecare an care să facă pregătirea militară. În al doilea rând, nu ar avea sens. Nu este pragmatic să faci asta, pentru că astăzi marile armate, marile forțe armate se bazează pe specializare, pe experți și pe o dotare modernă, nu pe număr. Astăzi, numărul contează totuși mai puțin”, a explicat Vasile Dîncu, la Antena 3.

Vasile Dîncu, despre numărul rezerviștilor

Vasile Dîncu a recunoscut însă că MAPN are probleme cu numărul de rezerviști, care ar putea fi solicitați în cazul unei situații de urgență. „A trecut un deceniu și jumătate și rezerva noastră a îmbătrânit, pentru că nu am mai completat-o cu oameni. Cred că media rezerviștilor acum este în jur de 50 de ani. De aceea încercăm să să completăm această rezervă operațională de care are nevoie fiecare stat. Și am găsit varianta voluntarilor în cele două forme, voluntarii rezerviști și cea a stagiului militar opțional voluntar. În viitorii 2-3 ani, în jur de 10.000-15.000 de rezerviști vor putea să vină prin aceste sisteme”, a mai spus oficialul Guvernului Ciucă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: