Redactia.ro
Home » Știri » Toți șoferii care au de gând să meargă la mare trebuie să știe asta. Taxa auto pe care sunt nevoiți să o plătească

Toți șoferii care au de gând să meargă la mare trebuie să știe asta. Taxa auto pe care sunt nevoiți să o plătească

taxa auto

Este un anunț important pentru șoferi! Din data de 1 iunie 2023, toți șoferii care ajung pe litoralul românesc vor fi obligați să plătească noua taxă auto. Află mai multe detalii despre această taxă în rândurile următoare.

O nouă taxă de parcare a fost introdusă. Toți șoferii vor fi obligați să o plătească

Există modificări în privința taxei de parcare pentru litoralul românesc. În afara sezonului estival, tariful pentru parcarea în Zona 2 era valabil în toate zonele, inclusiv în stațiunea Mamaia, fără taxe suplimentare în weekend. Dar odată cu începerea sezonului estival, regulile se schimbă.

Începând cu data de 1 iunie 2023, se va introduce o taxă de parcare în zona 0 din stațiunea Mamaia. Această măsură va fi valabilă inclusiv în weekend, între orele 08:00 și 20:00.

Tarifele pentru parcarea în zona 0 din Mamaia sunt următoarele:

  • 4 lei pe oră, cu o primă oră la 2 lei, iar primele 30 de minute sunt gratuite, conform Hotărârii Consiliului Local nr. 123/2021
  • 6 lei pentru 2 ore
  • 10 lei pentru 3 ore

Pentru a achita taxa de parcare, se poate utiliza automatul electronic de plată din parcarea respectivă (prin intermediul cardului bancar, bancomatului sau monedelor), SMS sau aplicația „Constanța Parking”.

Programul Litoralul pentru toți 2023, care are scopul de a oferi ocazia unei vacanțe la mare și pentru românii cu venituri mai reduse, a început cu aproape o lună mai devreme decât în alți ani, la data de 3 mai.

Litoralul pentru toți a început mai devreme în acest an

Perioadele de desfășurare ale programului Litoralul pentru toți 2023 sunt: 3 mai – 20 iunie și 1 septembrie – 15 octombrie. Programul include zeci de hoteluri de 2, 3 și 4 stele din toate stațiunile de pe Litoral.

Printre hotelurile care s-au înscris în programul Litoralul pentru toți 2023 se numără Hotel Modern, Hotel Central și Hotel Voila din Mamaia, Hotel Vis, Hotel Cupidon și Hotel Minerva din Eforie Nord, Hotel Q din Neptun-Olimp, Hotel Dana din Venus și Hotel Corsa din Mangalia.

În cadrul programului Litoralul pentru toți 2023, o vacanță de 7 nopți poate ajunge la un preț de exemplu de 4.390 de lei (aproximativ 880 euro) pentru 2 persoane la un hotel de 3 stele din Jupiter, în sistem All Inclusive, sau la 4.415 lei (aproximativ 900 euro) pentru 2 persoane la un hotel de 4 stele din Eforie, cu mic dejun inclus.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: