Redactia.ro
Home » Monden » Toto Cutugno considera România a doua casă. Gestul incredibil pe care l-a făcut pentru publicul din țara noastră

Toto Cutugno considera România a doua casă. Gestul incredibil pe care l-a făcut pentru publicul din țara noastră

toto

Lumea muzicală este mai săracă după moartea celebrului Toto Cutugno. Toto Cutugno, renumitul artist italian care a impresionat publicul din întreaga lume cu vocea sa și talentul său, a dovedit de mai multe ori profundul său sentiment de afecțiune față de România.

Toto Cutugno, fascinat de România. Gestul incredibil pe care l-a făcut pentru publicul din țara noastră

În cadrul festivalului „Cerbul de Aur” de la Brașov în anul 1993, acest artist de renume mondial a făcut tuturor o surpriză plăcută prin interpretarea unei piese românești tradiționale, „Ciobănaș cu 300 de oi”.

Toto Cutugno, artistul de excepție cunoscut pentru interpretările sale muzicale și pentru talentul său de compozitor, a murit marți, pe 22 august, după o îndelungată confruntare cu o boală nemiloasă. La vârsta de 80 de ani, după o luptă cu cancerul de prostată și metastazele răspândite în tot corpul, artistul și-a luat rămas bun de la viață pe un pat de spital. Vocea sa inconfundabilă a cucerit audiențe la nivel global și va rămâne în amintirea noastră. Toto Cutugno a avut întreaga viață o simpatie profundă pentru țara noastră.

Toto Cutugno a susținut numeroase concerte în țara noastră

Românii l-au îndrăgit și au ascultat cu pasiune piesele sale emblematice încă din perioada comunismului. În ciuda interdicției impuse de regimul de atunci asupra artiștilor occidentali, considerați a fi dezonoranti, câțiva dintre aceștia au reușit să evadeze din cenzură, printre care s-a numărat și Toto Cutugno, aducând bucurie în sufletele românilor. După evenimentele Revoluției, talentatul artist italian a vizitat de mai multe ori România, întâlnindu-se cu fanii săi din țara noastră.

Unul dintre momentele care cu siguranță vor rămâne în amintirea fanilor artistului italian a avut loc în cadrul festivalului „Cerbul de Aur” din Brașov, în anul 1993. După interpretarea pieselor sale celebre, artistul a surprins pe toată lumea când a ales să interpreteze melodia „Ciobănaș cu trei sute de oi”.

În 2015, în timpul unui concert desfășurat în Sala Palatului din București, Toto Cutugno a făcut o declarație inedită cu privire la țara noastră. „România este a doua mea casă”, a mărturisit artistul, care a sărbătorit în acea ocazie 35 de ani de la câștigarea marelui premiu la festivalul de la San Remo. Cu acest prilej, el a interpretat încă o dată „Ciobănaș cu trei sute de oi” și i-a încântat pe români.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: