Redactia.ro
Home » Știri » Totul despre Magnus Carlsen, cel mai bun jucător de șah din lume. Ce IQ are și câți bani a ajuns să facă

Totul despre Magnus Carlsen, cel mai bun jucător de șah din lume. Ce IQ are și câți bani a ajuns să facă

Magnus Carlsen este cel mai bun jucător de șah din lume. Averea sa netă este de zeci de milioane de dolari. Aflați ce IQ are tânărul de 32 de ani și câți bani a ajuns să facă.

Magnus Carlsen este cel mai bun jucător de șah din lume

Șahul mai este numit sportul minții. De-a lungul timpului șahul a dat lumii adevărate genii: Kasparov, Karpov, Polihroniade.

Magnus Carlsen este un mare maestru norvegian de șah. A fost de cinci ori campion mondial de șah și deține, de asemenea, recordul pentru cea mai lungă serie neînvinsă la nivelul de vârf al șahului clasic. În plus, are un rating de vârf de 2882, care este cel mai mare din istorie. Stilul de joc al lui Carlsen este caracterizat de stăpânirea pozițională și de o abilitate incredibilă de final de joc.

Cum a ajuns Magnus să fie cel mai bun jucător de șah din lume

Magnus Carlsen s-a născut pe 30 noiembrie 1990 în Tønsberg, Norvegia, din inginerul chimist Sigrun și consultantul IT Henrik. Și-a petrecut o parte din copilărie în Espoo, Finlanda și Bruxelles, Belgia, înainte de a se întoarce în Norvegia la sfârșitul anilor 90.

La o vârstă fragedă, Carlsen a arătat o predilecție firească pentru provocările intelectuale; la doar doi ani, a reușit să rezolve un puzzle de 50 de piese, iar la patru ani asambla seturi Lego pentru cei trei ori mai mari decât vârsta lui.

Datorită tatălui său, Carlsen a învățat să joace șah la vârsta de cinci ani. Când avea opt ani, a participat la primul său turneu la Campionatul Norvegian de șah. În 2013, la 22 de ani a devenit al doilea cel mai tânăr campion mondial de șah.

Cel care l-a pus pe acest drum a fost tatăl acestuia. Tatăl lui Carlsen l-a învățat cum să joace șah la vârsta de cinci ani. A jucat la primul său turneu la vârsta de opt ani. Magnus Carlsen a terminat pe locul al doilea în divizia sub 12 ani la băieți la „Campionatul Mondial de Șah pentru Tineret” din 2002, desfășurat la Iráklion, Grecia.

Asncesiunea tânărului Carlsen a continuat. Astfel că în ianuarie 2004 a câștigat primul său turneu, la Wijk aan Zee, Olanda. A jucat în grupa cu cea mai mică evaluare împotriva jucătorilor adulți. Dominația sa asupra turneului a fost exemplificată cel mai bine într-un joc câștigat cu un șah mat de 29 de mutări. Performanța reușită aici  l-a stabilit ca un jucător cu un potențial enorm. realizarea tânărului Magnus Carlsen l-a determinat pe șahistul american Lubomir Kavalek să numească „Mozartul șahului”.

Ce IQ are cel mai bun jucător de șah din urmă

Tatăl lui Magnus a dezvăluit, potrivit presei internaționale, că de la o vârstă fragedă, fiul său se putea concentra intens pe ceva timp de ore întregi, fără a lua o pauză. Făcea asta  indiferent dacă învăța numele țărilor, șahul sau altceva. Tatăl său a mai spus că, fiind  copil, a memorat numele fiecărei țări. Deși Magnus nu a făcut niciodată un test IQ, se spune că tânărul ar avea IQ-ul 190.

Ce avere netă are Magnus Carlsen

Magnus Carlsen are o avere netă de 50 de milioane de dolari, scrie celebritynetworth.com.

Magnus câștigă aproximativ 2 milioane de dolari pe an numai din sponsorizări. O parte semnificativă din valoarea sa netă este atribuită aplicației „Play Magnus”, care a fuzionat cu chess24.com în martie 2019 pentru a forma una dintre cele mai mari companii de șah online din lume și este evaluată în prezent la peste 100 de milioane de dolari.

Maestrul norvegian de șah și actualul campion mondial Magnus Carlsen are o valoare netă de 8 milioane de dolari, începând cu 2021. Carlsen a câștigat cel mai bogat turneu de șah online din istorie, obținând premiul de 70.000 de dolari.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: