Redactia.ro
Home » Știri » „Trafic” cu sarmale româneşti pe un aeroport din Toronto. Ce i-au făcut canadienii bărbatului? (VIDEO)

„Trafic” cu sarmale româneşti pe un aeroport din Toronto. Ce i-au făcut canadienii bărbatului? (VIDEO)

Sarmalele romăneşti fac înconjurul lumii. Şi la propriu, şi la figurat. Conaţionalii noştri îşi doresc să devoreze produsele tradiţionale în orice capăt al Pământului.

Asta a făcut și tatăl unei românce stabilite în Canada. După ce le-a pregătit, le-a congelat și le-a pus în bagajul de mână. A fost prins însă la controlul de securitate de pe aeroportul din Toronto.

Sarmale oprite la Securitate

O tânără care trăiește în Toronto, care are tatăl român și mamă italiancă, a povestit pe TikTok cum a încercat bărbatul să urce într-un avion cu sarmale congelate în bagajul de mână.

„Oamenii cu părinți emigranți, care este cel mai nebunesc, cel mai neobișnuit lucru pe care l-au făcut vreodată și care are sens doar pentru că sunt emigranți? Eu voi povesti prima.

Tatăl meu este român, dureros de român, aș putea spune. Și acesta este primul an în care familia mea chiar vine să mă viziteze în Toronto”, a spus Charlotte Dobre pe TikTok.

Tânără a povestit că familia ei are o tradiție de Crăciun: nu mănâncă preparate din curcan, iar mama ei face lasagna, iar tatăl ei face sarmale.

Le-a gătit după reţeta lui

Tatăl tinerei, care locuiește în Italia, a decis să prepare sarmalele după o rețetă proprie acasă, pentru a se asigura că vor avea gustul celor din România, apoi să le transporte într-un zbor către Toronto.

Tatăl meu este foarte pretențios cu sarmalele. Bine? Trebuie să fie făcute cu un anumit tip de varză. Altfel nu au același gust.

Așa că, știind acest lucru, a decis că cea mai bună soluție era să facă sarmalele în varză la el acasă, în Calgary, Italia, să le congeleze, să le treacă de securitatea aeroportului, congelate în geanta de voiaj și să le aducă la mine acasă, în Toronto, doar ca să putem mânca sarmale”, și-a continuat tânăra povestirea.

Clipul video a strâns aproape 15.000 de vizualizări și 700 de comentarii, mai ales din partea românilor, care au apreciat gestul tatălui ei de a păstra tradiția culinară românească în pofida distanței.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: