Redactia.ro
Home » Știri » Tragedie fără margini în Mexic. O biserică s-a prăbușit în timpul unei slujbe și cel puțin 9 persoane au decedat

Tragedie fără margini în Mexic. O biserică s-a prăbușit în timpul unei slujbe și cel puțin 9 persoane au decedat

O biserică din Mexic a devenit scena unei tragedii îngrozitoare atunci când acoperișul său s-a prăbușit în timpul unei slujbe religioase. Evenimentul a avut loc în statul Tamaulipas și a lăsat în urmă o bilanț înfiorător: cel puțin 9 persoane au murit, iar alte 50 au fost rănite în mod grav.

Tragedia a avut loc în Biserica Santa Cruz, situată în pitorescul oraș Ciudad Madero, de pe coasta Golfului Mexic. Acest eveniment devastator s-a petrecut în timpul unei slujbe religioase, atunci când enoriașii se adunaseră în lăcașul de cult pentru a se ruga și a se împărtăși. Cu toate că slujbele religioase ar trebui să fie momente de liniște și conexiune spirituală, în acest caz, ele au devenit un coșmar.

O biserică s-a prăbușit din senin în Mexic

În momentul în care acoperișul bisericii s-a prăbușit, aproximativ 100 de persoane se aflau înăuntru. Cu o violență șocantă, tavanul s-a prăbușit peste credincioși, provocând panică și haos în rândul enoriașilor. Nu mai puțin de 30 de persoane au fost prinse sub dărâmături, iar salvarea acestora a devenit o prioritate absolută.

Autoritățile locale și echipajele de salvare au intervenit imediat pentru a face față situației critice. Pompierii și echipele de salvare au încercat să pătrundă sub plăcile acoperișului prăbușit pentru a găsi și a salva posibilii supraviețuitori. Cu fiecare minut care trecea, tensiunea și îngrijorarea creșteau, dar determinarea salvatorilor a rămas neclintită.

Biroul purtătorului de cuvânt al securității de stat din Mexic a anunțat duminică seara că 9 persoane au fost confirmate decedate în urma prăbușirii acoperișului. Printre victime se numără bărbați, femei și, în mod tragic, și copii. Familii întregi au fost afectate de această tragedie și comunitatea locală este în stare de șoc.

Care a fost cauza prăbușirii bisericii

La scurt timp după tragedie, s-au ridicat întrebări cu privire la cauzele prăbușirii acoperișului bisericii. Autoritățile au început o anchetă amănunțită pentru a stabili cu exactitate ce a dus la acest dezastru. Unul dintre factorii principali care ar putea fi luați în considerare este starea de conservare a clădirii și întreținerea regulată a acesteia.

În imaginile care au apărut ulterior pe rețelele de socializare se poate observa cum oamenii se înghesuie să iasă din biserică în momentul în care acoperișul a început să se dărâme. În biserica respectivă urma să aibă loc mai multe botezuri și ceremonii.

”Suntem întristați de pierderea imensă a oamenilor care au fost acolo pentru a sărbători botezul copiilor lor”, a spus episcopul Alvarez.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: