Redactia.ro
Home » Știri » Tragedie în Gorj. Două femei s-au luat la bătaie pentru pensie, iar una dintre ele și-a pierdut viața

Tragedie în Gorj. Două femei s-au luat la bătaie pentru pensie, iar una dintre ele și-a pierdut viața

masina politie

Într-o zi obișnuită de joi, în comuna Țânțăreni din județul Gorj, un conflict aparent minor între două femei în vârstă de 75 de ani s-a transformat într-o tragedie ce a zguduit comunitatea locală. Evenimentul nefericit a avut loc pe 20 iunie și a culminat cu moartea uneia dintre ele, într-un mod cât se poate de dramatic.

Din informațiile disponibile, se pare că cele două femei, care erau cumnate, nu au avut în trecut un istoric de altercații. Acesta este un detaliu care adaugă un strat suplimentar de mister și tristețe peste întreaga situație. Potrivit autorităților și presei locale, suspecta principala, și ea de 75 de ani, a împins victima într-un șanț, unde aceasta a suferit lovituri fatale la cap, pe un substrat dur de beton.

Cum a avut loc tragedia

În dimineața zilei de joi, aparent fără un motiv imediat clar, discuția dintre cele două pensionare a degenerat rapid. Confruntarea fizică a avut loc în proximitatea locuinței uneia dintre ele, unde șanțul nefortificat a devenit, din nefericire, locul tragediei. Alertați de urletele auzite, vecinii au sunat la numărul de urgență 112, iar echipajele de ambulanță au ajuns prompt la fața locului.

În ciuda eforturilor depuse de personalul medical pentru a resuscita victima, aceasta a fost declarată decedată la scurt timp după sosirea ajutoarelor. Momentul și circumstanțele exacte ale împingerii rămân subiect de investigație, dar impactul a fost suficient de sever pentru a provoca leziuni mortale.

Impactul acestui eveniment asupra comunității din Țânțăreni este profund. Pentru o localitate mică, pierderea unui membru al comunității în astfel de circumstanțe este întotdeauna un moment de reflectare asupra valorilor și siguranței comune. Poliția locală a intervenit prompt, suspecta fiind reținută pentru 24 de ore în vederea clarificării tuturor detaliilor incidentului.

”La data de 20 iunie 2024, polițiști din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Târgu Cărbunești au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că a avut loc un conflict spontan între două femei, ambele în vârstă de 75 de ani, din comuna Țânțăreni.

În urma căruia, una dintre femei a fost împinsă și a căzut în șanțul din beton din fața locuinței, lovindu-se la nivelul capului”, precizează reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Gorj.

Ce spun vecini celor două femei

Locuitorii sunt îngrijorați și șocați, mulți exprimându-și nemulțumirea față de creșterea incidentelor nefericite în rândul vârstnicilor, solicitând mai multe resurse pentru prevenirea acestor situații și sprijin psihologic pentru seniori.

Din punct de vedere legal, cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, care a început investigațiile pentru a determina toate circumstanțele incidentului. În funcție de rezultatele anchetei, suspecta ar putea fi acuzată de omor sau de vătămare corporală gravă cu decesul victimei, fiecare având implicații legale diferite.

Social, acest incident ridică întrebări importante despre siguranța și supravegherea persoanelor în vârstă, despre cum conflictele, chiar și cele aparent minore, pot escalada rapid și tragic. Este esențial ca toate comunitățile să fie mai vigilente și să ofere suport adecvat pentru gestionarea conflictelor între seniori.

”Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au continuat cercetările în baza delegării Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, iar în urma probatoriului administrat, procurorul de caz a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de femeia în vârstă de 75 de ani, pentru săvârșirea infracțiunii de lovituri cauzatoare de moarte.

A fost dispusă măsura reținerii pe o perioadă de 24 ore și introducerea în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, urmând ca în data de 21.06.2024 să fie prezentată instanței de judecată a Tribunalului Gorj cu propunere legală“, au transmis reprezentanții Poliției Gorj.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini