Redactia.ro
Home » Știri » Tragedie în prima zi de Paște. O biserică a ars din temelii

Tragedie în prima zi de Paște. O biserică a ars din temelii

Într-o tragedie devastatoare, Biserica din satul Ghioncani, comuna Întregalde, județul Alba, a fost mistuită de flăcări în noaptea de Înviere. Potrivit informațiilor preliminare, incendiul a izbucnit din cauza unei lumânări lăsate nesupravegheată, distrugând în întregime lăcașul de cult.

Incendiu la o biserică din Alba

Îngrijitorul bisericii din satul Ghioncani a alertat pompierii de intervenție duminică dimineața, prin intermediul apelului la numărul de urgență 112, semnalând că lăcașul de cult a fost cuprins de flăcări în totalitate. Echipajele de stingere cu apă și spumă din cadrul Secției de Pompieri Câmpeni au fost rapid trimise la fața locului pentru a stinge ultimele focare rămase.

Conform declarațiilor purtătorului de cuvânt al ISU Alba, Alex Crișan, în timpul tragediei, biserica era în plină desfășurare a slujbei de Înviere, adăugând că investigațiile preliminare indică o lumânare nesupravegheată drept cauza probabilă a izbucnirii incendiului.

Norocul a făcut ca în urma acestui tragic eveniment să nu se înregistreze victime omenești. Cu toate acestea, pagubele aduse lăcașului de cult și comunității locale sunt imense.

Ce a transmis IPJ Alba

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a fost la rândul său informat despre evenimentul tragic, autoritățile deschizând un dosar penal pentru investigarea circumstanțelor exacte în care a avut loc incendiul. Polițiștii vor ancheta cu atenție și vor stabili cauzele precise ale tragediei, în încercarea de a aduce lămuriri și de a preveni astfel de situații nefericite în viitor.

Din primele cercetări efectuate de polițiștii deplasați la fața locului a rezultat că biserica a ars în totalitate, fără a fi înregistrate victime omenești.”, transmite IPJ Alba.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: