Redactia.ro
Home » Știri » Traiul românilor a devenit din ce în ce mai costisitor! Apa de la robinet s-a scumpit mai mult decât energia electrică

Traiul românilor a devenit din ce în ce mai costisitor! Apa de la robinet s-a scumpit mai mult decât energia electrică

Creșteri semnificative de salariu în domeniile sănătății, asistenței sociale și apărării, ordine publică și securității. Anunț oficial

Traiul românilor a devenit din ce în ce mai costisitor! Apa de la robinet s-a scumpit mai mult decât energia electrică. Iată detaliile!

Apa de la robinet s-a scumpit mai mult decât energia electrică

Datele publicate de INS privind inflația arată noi creșteri de preț. Alimentele de bază precum zahărul, untul, ouăle și uleiul sunt cele mai scumpe la ora actuală, iar apa a devenit și ea mai scumpă decât energia electrică.

Datele privind inflația publicate de INS

Potrivit ultimelor date transmise de INS, rata inflaţiei a scăzut uşor luna trecută, chiar dacă cifrele sunt duble, față de anul trecut. Puterea de cumpărare a românilor suferă în continuare pentru că prețurile la raft rămân ridicate:

„Însă prețurile au crescut și când vine vorba de utilități. Factura la apa de la chiuvetă a fost mai mare decât factura la energia electrică. Cele mai mari creșteri au fost la gaze naturale (27,79%), apa, canal, salubritate (aproape 24%) și energia electrică (21,23%).

Per total mărfurile alimentare s-au scumpit cu doar 22,47%, însă sunt unele produse ale căror prețuri au explodat.

Zahărul s-a scumpit într-un an cu 63,37%, margarina cu 36,43%, uleiul – 34,35%, ouăle – 33,72%, laptele – aproape 33%, brânza – 32,57%, cafeaua 21,18%, peștele – 21,10%, carnea de pasăre aproape 21%, iar cea de porc aproape 17%.

Potrivit Institutului Național de Statistică, preţurile de consum în luna ianuarie 2023 comparativ cu luna decembrie 2022 au crescut cu 0,3%”, relatează B1tv.ro

 

Sursa foto: Arhivă

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: