Redactia.ro
Home » Știri » Tratament natural pentru ADHD. Cum ameliorăm sindromul care afectează și copiii și adulții

Tratament natural pentru ADHD. Cum ameliorăm sindromul care afectează și copiii și adulții

Tratament natural pentru ADHD. Cum ameliorăm sindromul care afectează și copiii și adulții

Enorm de mulți copii și adulți suferă de ADHD. Sindromul hiperkinetic, așa cum e numit în lumea medicală, se manifestă prin deficit de atenţie și prin agitaţie extremă sau lipsă de atenţie accentuată. Acestea sunt o parte dintre simptomele care pot afecta viaţa celor cu ADHD.

Cum putem trata sindromul ADHD

Copiii sau adulții cu ADHD pot fi ori impulsivi până la violenţă, ori închişi în lumea lor, indiferenţi la ce se petrece în jur. Iată ce tratamente pot ajuta persoanele cu ADHD.

Terapia comportamentală

Puteți lucra cu un terapeut sau un antrenor pentru a găsi strategiile care funcționează cel mai bine pentru dumneavoastră. Ce înseamnă terapia comportamentală:
Creați o rutină
Învățați să vă organizați
Gestionați distragerile
Limitați alegerile
Să vă stabiliți obiective
Creați oportunități pozitive

Planificarea meselor

O dietă sănătoasă și echilibrată contează atunci când vine vorba de a ajuta ADHD. Folosirea unor ingrediente proaspete și sănătoase, cu un conținut scăzut de grăsimi, zahăr și sare, poate face ca simptomele dumneavoastră să fie mai ușor de gestionat. Atunci când gătiți acasă, știți exact ce aveți în farfurie.

Faceți exerciții fizice

Nu numai că exercițiile fizice sunt bune pentru sănătate, dar și creierul tău le iubește. Un studiu a arătat că 45 de minute de exerciții fizice moderate sau viguroase, 3 zile pe săptămână, timp de 10 săptămâni, au îmbunătățit dramatic simptomele ADHD. Discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a începe.

Cofeina poate fi un tratament eficient pentru ADHD

Cercetările spun că vă poate îmbunătăți memoria și concentrarea. Probabil că știți că o puteți găsi în lucruri precum cafeaua, sucurile și ceaiul. O puteți găsi, de asemenea, în unele medicamente eliberate fără prescripție medicală pentru lucruri precum durerea și răceala. Rețineți că puțină cofeină are un rol important. Prea multă cofeină poate avea de fapt efectul opus.

Suplimente și vitamine

Suplimentele cu acizi grași Omega-3 sunt bune pentru inimă. Dar beneficiile pentru simptomele ADHD sunt relativ modeste. Același lucru este valabil și pentru zinc, fier, melatonină și magneziu. Dacă nu aveți deja un nivel scăzut al acestor elemente esențiale, este posibil să nu observați prea multe schimbări.

Plante medicinale

Studiile arată că unele medicamente pe bază de plante, cum ar fi ginsengul, ningdong și bacopa, pot ajuta cu simptomele ADHD. Dar sunt necesare mai multe cercetări pentru a afla cât de mult ar trebui să luați și cum ar putea interacționa cu medicamentele dumneavoastră. Discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a merge pe calea plantelor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: