Redactia.ro
Home » Știri » Tratamentul terifiant la care sunt supuși uigurii în centrele de reeducare din Xinjiang

Tratamentul terifiant la care sunt supuși uigurii în centrele de reeducare din Xinjiang

Guvernul chinez ține ostatici mai mult de 1 milion de musulmani în taberele de reeducare din Xinjiang. Marea majoritate dintre aceștia sunt uiguri, dar există și prizoneri cazaci și uzbeci. China fost somată în nenumărate rânduri să renunțe la aceste practici inumane care încalcă flagrant dreptul internațional, însă presiunile nu au avut niciun rezultat. Chinezii susțin că în taberele de reeducare uigurii învață meserii, însă mărturiile prizonierilor spun cu totul altceva.

Când a începutul totul?

Potrivit imaginilor din satelit, se estimează că ridicarea acestor tabere de detenție a început în 2014, taberele fiind extinse de-a lungul anilor ce au urmat. Uigurii sunt aduși în taberele de reeducare din cauză că răspândesc mesaje religioase musulmane, vizitează moschee, sau iau legătura cu persoane din Turcia sau Afghanistan. Aceștia sunt bănuiți de extremism islamic doar pentru simplul fapt că sunt musulmani, neavând cum să scape de detenția forțată.

Condiții de neimaginat

Deși accesul jurnaliștilor este interzis, mărturiile victimelor ce au căzut pradă sistemului chinez au adus o contribuție importantă în înțelegerea fenomenului. În urma eliberării, mulți uiguri au părăsit China, fapt ce le-a permis să vorbească deschis despre ororile la care au fost supuși.

Potrivit mărturiilor, condițiile din tabere sunt asemănătoare cu cele din închisori, fiind montate peste tot microfoane și camere de supraveghere care să îi monitorizeze atent pe deținuți.

Mulți uiguri susțin că au fost bătuți și torturați în repetate rânduri, fiind obligați să își declare supunerea față de Partidul Comunist Chinez și să renunțe la propria religie. Femeile povestesc că au fost violate și că au fost forțate să avorteze în condiții cumplite. Mulți nu au mai suportat tratamentul îngrozitor și s-au sinucis.

Viziunea Chinei

Oficialii chinezi afirmă că prin existența acestor tabere se previn extremismul și tendințele separatiste islamice. Chinezii sunt de părere că uigurii atentează la integritatea și securitatea țării, și de aceea mizează pe reeducarea forțată a musulmanilor. Liderul chinez Xi Jinping percepe religia uigurilor ca fiind toxică, susținând tratamentul dur față de aceștia.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: