În fiecare an, pe 25 martie este sărbătorită Buna Vestire, care este unul dintre cele mai importante eveniment din istoria religiei. De aceea, în această zi de sărbătoare, credincioșii pregătesc preparate din pește.
Peștele în religie are o semnificație importanță pentru toți credincioșii. Așadar, noi vă oferim 3 rețete de pește pe care ar trebuie să le încerce orice român.
Pasta de pește
O mâncare simplă de făcut și delicioasă. Pasta de pește o mănăncă aproape toate lumea, mai ales în copilărie, mamele pregăteau des această delicatesă.
Ingredientele pentru prepararei acestei rețete sunt:
-1 conservă mai mare de pește
-80-100g unt
-1-2 lămâie
-1 ceapă mică
-sare și piper
Preparare:
Peștele se scurge de sucul din conservă sau ulei, apoi se pune peștele, sucul de lămâie, sare, piper și unul la temperatura camerei în blender și mixați până obțineți o pastă fină.
O păstrați la rece într-un borcan închis, iar mai apoi o puteți servi cu pâine prăjită.
Păstrăv cu ciuperci și roșii
O altă rețetă care se prepară imediat este păstrăvul cu ciuperci și roșii. Dacă nu știți ce mâncare să pregătiți pentru membrii familiei și vă aflați sub presiunea timpului, această rețetă este numai bună de preparat.
Ingredientele rețetei sunt:
-2 bucăți de păstrăvi
-2 roșii
-300g de ciuperci de timp champignion
-2 cepe
-1 legătură de pătrunjel verde
-200 ml vin alb
-sare, piper
-ulei
Prepararea rețetei:
Se spală peștele și se curăță, apoi se taie aripioarele și coada. Roșiile, ciupercile și ceapa se vor tăia felii iar pătrunjelul se va tăia mărunt.
Veți avea nevoie de un vas termorezistent în care veți pune uleiul, un strat de felii de roșii, un strat de felii de ciuperci, un strat de felii ce ceapă, apoi pune-ți pătrunjelul.
Apoi se vor așeza peștele, condimentant cu puțin piper și sare, apoi se vor pune iarăși un strat de felii de ciuperci, un strat de felii de ceapă și de rosii.
Aproape de final, se toarnă vin peste mește, se acoperă cu o folie și se lasă la copt circa 30 de minute. În final, se lasă la răcit 5-7 minute, apoi se consumă.
Chiftele din pește
Chitelele cu pește este o rețetă extrem de simplă de făcut, mai ales că nu aveți nevoie de foarte multe ingrediente.
Ingredientele necesare:
-2 fileuri de pește
-1 ou
-2-3 fire de pătrunjel
-1 lingură pesmet
-1 ceapă mică tocată
-sare, piper, făină albă
Prepararea chiftelelor cu pește:
Se fierb fileurile după care se zdrobesc și se amestecă cu ceapă, cu pătrunjelul tocat mărunt, pâinea înmuiat în apă și stoarsă bine, în ou, pesmet, sare și piper.
Apoi se amestecă bine chiftelele care vor fi date prin făină și se prăjesc în ulei fierbinte. La final, se scot chifteluțele și se servesc cu sos.