Redactia.ro
Home » Știri » Trucul care salvează o mâncare prea sărată sau iute. Ce trebuie să faci

Trucul care salvează o mâncare prea sărată sau iute. Ce trebuie să faci

Trucul care salvează o mâncare prea sărată sau iute. Ce trebuie să faci

Iată trucul care salvează o mâncare prea sărată sau iute. Ce trebuie să faci în cazul în care preparatul a ieșit prea sărat și nu vrei să îl arunci. Există câteva metode care te pot salva.

Trucul care salvează o mâncare prea sărată sau iute. Ce trebuie să faci

Pentru cei care iubesc gastronomia și adoră să gătească, există trucuri foarte eficiente în cazul în care fac o greșeală și le iese mâncarea prea sărată. Totodată, se poate întâmplă ca, în funcție de producător, piperul să fie mai iute sau mai puțin iute. În ambele cazuri, mâncarea nu trebuie aruncată în niciun caz, ea poate fi salvată. Există remedii, potrivit ego.ro.

  • Adaugă lichide: Poți adăuga mai multe lichide, cum ar fi apă sau supă, pentru a dilua gustul sărat. De asemenea, poți adăuga și o lingură sau două de vin alb sau suc de lămâie pentru a adăuga o notă de aciditate.
  • Adaugă legume sau amidon: Poți adăuga legume, cum ar fi cartofi, morcovi sau ceapă, care absorb sarea. De asemenea, poți adăuga orez, paste sau făină pentru a absorbi sarea. Nu uita să gătești aceste ingrediente în sosul mâncării pentru a se amesteca bine cu restul ingredientelor.
  • Adaugă proteine: Poți adăuga proteine, cum ar fi carne sau fasole, pentru a dilua sarea. Proteinele absorb apa, astfel încât vor absorbi și o parte din sarea din mâncare.
  • Adaugă alimente acide: Poți adăuga oțet sau suc de lămâie pentru a contrabalansa gustul sărat. Adaugă treptat aceste ingrediente și gustă mâncarea întreaga dată, pentru a nu adăuga prea mult acid.
  • Dacă peștele sau carnea pentru friptură sunt prea sărate, înainte de a le găti, clătește- le cu apă.
  • Adaugă lactate: Poți adăuga lapte, iaurt sau smântână pentru a contrabalansa gustul sărat. Aceste ingrediente au un gust ușor dulce și acru, care ajută la neutralizarea excesului de sare.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: