Redactia.ro
Home » Stil de viață » Trucul care te scapă de mirosul de țigară din locuință. Sigur ai aceste ingrediente prin casă

Trucul care te scapă de mirosul de țigară din locuință. Sigur ai aceste ingrediente prin casă

În lumea dinamică de astăzi, casa noastră reprezintă un sanctuar. Este un spațiu care ne oferă liniște și confort, dar și o refugiu de la tumultul zilnic. Fiecare dintre noi ne dorim ca în acest spațiu să se păstreze o atmosferă plăcută și un aer proaspăt.

Cu toate acestea, există unele obiceiuri care pot perturba acest echilibru. Un exemplu în acest sens este fumatul în casă, care poate duce la un miros persistent de țigară.

Fumul de țigară este unul dintre cele mai greu de îndepărtat mirosuri dintr-o locuință. Își găsește calea în toate ungherele casei, se fixează în materiale textile precum covoare, mochete, perdele, draperii și mobilier, creând un ambient mai puțin plăcut.

Cum să elimini mirosul de tutun din casă

Atunci când decizi să elimini mirosul de țigară din casă, este important să îți amintești că odorizantele convenționale nu oferă o soluție permanentă. Ele maschează doar temporar mirosul, fără a-l elimina cu adevărat.

Pentru a pregăti un odorizant natural poți folosi și apă, lămâie și rozmarin. Adaugă apa într-un vas, taie lămâia în felii și pune câteva crenguțe de rozmarin. Lasă compoziția la fermentat o zi, după care adaugă câteva picături de esență de vanilie. Toarnă amestecul într-un recipient cu pulverizator și folosește-l pentru a parfuma casa.

Alte soluții care te scapă de mirosul de fum de țigară

Deschiderea geamurilor, deși utilă în majoritatea cazurilor pentru prospețimea aerului, nu poate elimina în totalitate mirosul de fum de țigară. Atât pentru tine, cât și pentru cei care îți trec pragul, prezența acestuia poate fi deranjantă. Pentru a obține rezultate eficiente, este nevoie de o curățare amănunțită a locuinței.

Pentru început, poți lua în considerare vopsirea pereților. Un strat nou de vopsea lavabilă poate face minuni în ceea ce privește eliminarea mirosului de țigară. În plus, nu uita să golești și să cureți bine scrumiera.

În cazul în care cărțile din biblioteca ta au devenit receptori ai mirosului de tutun, ar putea fi necesar să le elimini sau să le izolezi până când mirosul dispare. Asigură-te că aerisești bine toate camerele în care s-a fumat. Poți chiar folosi un ventilator pentru a stimula circulația aerului și pentru a accelera eliminarea mirosului.

Un alt pas crucial este spălarea tuturor materialelor textile din casă. Folosește detergent și balsam pentru a curăța covoarele, perdelele, draperiile și husele mobilei. O altă soluție ar fi folosirea unui odorizant natural preparat din apă fiartă și oțet alb în proporție de 50/50. Acest amestec poate fi folosit pentru spălarea ferestrelor și a altor suprafețe dure, precum și pentru parfumarea aerului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: