Redactia.ro
Home » Știri » Trucul simplu prin care poți deosebi vinul natural de cel contrafăcut. Ai nevoie de un singur ingredient!

Trucul simplu prin care poți deosebi vinul natural de cel contrafăcut. Ai nevoie de un singur ingredient!

GALERIE FOTO (2) pahar de vin

Mulți dintre noi consumă ocazional un pahar de vin, însă nu toate produsele pe care le găsim în comerț sunt sigure pentru sănătatea noastră. Iată cum putem deosebi un vin natural de unul plin de ingrediente dăunătoare sănătății!

Pentru ca un vin să primească eticheta de vin ecologic, cât mai aproape de natural, atunci producătorii acestuia trebuie să respecte cu strictețe anumite criterii.

Vinul poate fi considerat natural atunci când îndeplinește următoaterele criterii:

  • strugurii sunt cultivați de producători independenți la scară mică
  • strugurii sunt culeși manual din podgorii organice sau biodinamice
  • vinul este fermentat fără drojdie adăugată sau alți aditivi
  • are în compoziție o cantitate mică de sulfiți
  • Atenție! Multe vinuri din comerț sunt pline de sufiți și pot crea dureri profunde de cap chiar dacă sunt consumate în cantități reduse. Sulfiții creează senzația de arsură gastrică, iar consumul de vin nu este recomandat persoanelor care au probleme cu stomacul datorită faptului că sporește aciditatea gastrică!
  • vin contrafacut versus vin natural
    Cum putem deosebi vinul natural de cel plin de sulfiți?

Cum puteți verifica dacă vinul este natural

Conform site-ului fasingurinfo.ro putem verifica, printr-o modalitate simplă, dacă vinul este unul natural. Avem nevoie doar de 50 de mililitri de vin și jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu.

Dacă în urma interacțiunii cu bicarbonatul de sodiu, vinul are o culoare verde-albăstrui atunci putem fi siguri că produsul este unul natural. Dacă vinul devine mai deschis la culoare sau rămâne la fel atunci veștile nu sunt prea bune! El este unul care are în componență mulți sulfiți și vă așteaptă o durere cruntă de cap dacă îl consumați!

Pericolele consumului alcoolui contrafăcut

Consumul de alcool contrafăcut, prin înlocuirea etanolului cu substanțe mult mai ieftine, poate avea consecințe grave asupra organismului. Între ele se numără confuzia, pierderea coordonării, vărsăturile, respirație neregulată sau lentă, pielea cu nuanță albastră sau palidă, temperatură scăzută a corpului și stupoare (starea de a fi conștient cu imposibilitatea de a răspunde), precum și leșinul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: