Redactia.ro
Home » Știri » Tu ai telefonul acesta în casa? Te poți îmbogăți

Tu ai telefonul acesta în casa? Te poți îmbogăți

Unele telefoane mobile vechi pot valora adevărate comori, iar cei care le dețin s-ar putea îmbogăți peste noapte. Dacă ai un telefon uitat prin sertar, ai face bine să nu îl arunci sub nicio formă. Unele modele de telefoane mobile sunt acum extrem de căutate de colecționari și pot aduce sume impresionante celor care le vând.

Telefoane vechi care valorează o avere

Telefoanele produse de Apple, în special modelele mai vechi precum iPhone 4 și iPhone 5, au devenit obiecte de colecție. Acestea sunt extrem de căutate de colecționari dispuși să plătească sume uriașe pentru a le avea. Dacă ai astfel de modele acasă, s-ar putea să te îmbogățești.

Un exemplu recent a demonstrat cât de valoroase pot fi aceste telefoane. Un iPhone de primă generație s-a vândut la licitație pentru o sumă impresionantă. Telefonul lansat în 2007, păstrat în condiții excelente și cu ambalajul original, a fost vândut pentru 190.378 de dolari. Este o sumă exorbitantă, având în vedere că, la momentul lansării, telefonul costa doar 599 de dolari.

Lansarea iPhone 4 a fost un moment semnificativ pentru Apple, demonstrând capacitatea companiei de a îmbina utilitatea cu designul plăcut. Cu toate acestea, iPhone 4 nu a generat vânzările la care se așteptau producătorii, motiv pentru care a fost retras de pe piață și înlocuit rapid de un model cu 8 GB de stocare, care a fost mult mai bine primit de public.

Valoarea telefoanelor vechi pe piața actuală

Astăzi, foarte puțini oameni mai au astfel de telefoane vechi pe acasă. Totuși, cei care le-au păstrat ar trebui să știe că acestea pot valora sume considerabile. De exemplu, iPhone 4 continuă să fie comercializat în România pe diverse site-uri de anunțuri, unde prețul său este de aproximativ 200 de lei. Însă, la licitații, prețul poate ajunge în cazuri fericite la 3.000 de lei.

Pe de altă parte, iPhone 5 este încă disponibil pe site-urile diverselor magazine, la un preț accesibil de 1.000 de lei. Deși prețul nu este foarte mare, acest model poate deveni o investiție valoroasă în timp, dacă este păstrat în condiții bune.

Sfaturi pentru deținătorii de telefoane vechi

Dacă ai un iPhone 4 sau un iPhone 5 uitat prin sertare, iată câteva sfaturi pentru a profita la maxim de valoarea acestuia:

  1. Păstrează-l în condiții bune: Dacă telefonul este în stare perfectă și vine cu ambalajul original, valoarea sa va crește considerabil. Colecționarii apreciază foarte mult aceste detalii.
  2. Verifică prețurile de pe platformele de licitații: Înainte de a vinde telefonul pe un site de anunțuri obișnuit, verifică prețurile la care se vând modelele similare la licitații. S-ar putea să descoperi că poți obține mult mai mult decât ai anticipat.
  3. Informează-te despre colecționari: Există comunități de colecționari de telefoane vechi. Participarea la aceste comunități te poate ajuta să găsești cumpărători dispuși să plătească prețuri premium pentru modelele rare.
  4. Fii pregătit să negociezi: Prețurile pot varia foarte mult în funcție de starea telefonului și de cererea actuală. Fii pregătit să negociezi pentru a obține cel mai bun preț posibil.

În concluzie, telefoanele vechi, în special modelele iPhone de la Apple, pot valora mult mai mult decât ai crede. Dacă ai un astfel de telefon uitat prin sertare, ar fi bine să te gândești de două ori înainte de a-l arunca sau a-l vinde la un preț sub valoarea sa reală. Telefoanele vechi pot deveni adevărate comori pentru colecționari, iar vânzarea lor poate aduce câștiguri neașteptate. Astfel, păstrarea și vânzarea acestor dispozitive în condiții bune poate transforma un obiect aparent inutil într-o sursă de venit considerabilă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: