Redactia.ro
Home » Știri » Ucraina „fură” piloţii Rusiei. Povestea pilotului care a dezertat cu elicopterul, iar acum primeşte 500.000 dolari

Ucraina „fură” piloţii Rusiei. Povestea pilotului care a dezertat cu elicopterul, iar acum primeşte 500.000 dolari

Un pilot rus de elicopter a dezertat în Ucraina și va primi echivalentul a 500.000 de dolari drept recompensă, potrivit unui raport.

Conform purtătorului de cuvânt al serviciilor de informații militare, Andrii Iusov, care a declarat că pilotul, Maksim Kuzminov, va primi recompensa în moneda ucraineană grivna.

Soldaţii ruşi, îndemnaţi să-i urmeze exemplul

În data de 23 august, presa ucraineană anunţa că Maksim Kuzminov, în vârstă de 28 de ani a aterizat cu elicopterul său Mi-8 complet intact pe un aerodrom din Ucraina.

Mai mult, tânărul a precizat că el a fost cel care a contactat partea ucraineană, iar aceştia i-au dat asigurări că el şi familia sa vor fi protejaţi şi că vor primi bani şi documente noi dacă dezertează.

Soldatul rus a precizat că nu mai are contact cu alți soldați ruși alături de care a luptat, dar că ar dori să le transmită că nu există fasciști sau naziști în Ucraina, așa cum susține propaganda rusă.

Dacă veți face ceea ce am făcut eu, acest gen de lucru, nu veți regreta deloc. Veți fi asigurați pentru tot restul vieții cu absolut totul”, a declarat Kuzminov.

A pus totul la cale cu ucrainenii

Pilotul rus afirmă că a pus la punct ulterior celelalte detalii împreună cu agenții de informații ucraineni, inclusiv un traseu de zbor.

Cu privire la dezertarea raportată de presa ucraineană pe 23 august, Kuzminov a afirmat că „mi-am dat seama că sunt în apropierea graniței. Mi-am transmis poziția și am zis: ‘Haide să încercăm, nu sunt departe’”.

Pilotul a declarat că Ucraina va „câștiga cu siguranță acest război”, deoarece poporul său este „unit”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: