Redactia.ro
Home » Știri » Ucraina ofertează soldații ruși pentru a se preda: „Veniți fără arme, cu steagul alb!”

Ucraina ofertează soldații ruși pentru a se preda: „Veniți fără arme, cu steagul alb!”

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Resnikov, le-a făcut o ofertă greu de refuzat soldaților ruși. În cea de-a șasea zi de război pe teritoriul ucrainean, autoritățile țării atacate le promite bani tuturor soldaților care vor să se predea.

Ucraina le dă bani soldaților ruși pentru a se preda

Prin intermediul unui mesaj făcut public pe o rețea de socializare, Resnikov le-a promis tuturor soldaților ruși care sunt dispuși să se predea o soldă și imunitate absolută. „Hotărâţi-vă!Veniţi fără arme, cu steagul alb!”, ar fi scris acesta în mediul online.

Oleksii spune că soldații ruși care vor continua să lupte împotriva Ucrainei vor suporta consecințele actului lor. „Oricine refuză să fie un ocupant va aduce pacea. Pentru cei care aleg calea ocupantului – nu va exista milă!”, a completat ministrul ucrainean.

Potrivit primelor informații, aceasta campanie ar fi finanțată de industria IT internațională, într-un cuantum de 40.000 de euro.

200 de soldați ruși, capturați de forțele ucrainene

De la începutul războiului și până în prezent, cel puțin 200 de soldați ruși au fost capturați. În spațiul public au apărut deja înregistrări video cu acești soldați, în care spuneau că ei credeau că vor participa la manevre militare și că, de fapt, n-aveau habar că vor lua parte la un război în toată regula, pe teritoriul Ucrainei.

Există dovezi că și soldații ucraineni au fost capturați de defensive. Momentan, nu există o estimare exactă a acestora, însă se știe că printre ei se numără 82 de militari care s-au predate pe Insula Șerpilor.

Potrivit altor informații, în regiunea Sumî, din nord-vestul Ucrainei, a avut loc astăzi un prim schimb de prizonieri. Un ofițer rus capturat de forțele ucrainene a fost dat la schimb cu cinci soldați ucraineni, anunță guvernatorul regiunii, Dmitro Jivițki.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini