Redactia.ro
Home » Știri » Umilința pe care o primește un român bolnav din partea autorităților. A fost refuzat de Comisia de Handicap pe motiv că nu și-a pierdut ambele picioare

Umilința pe care o primește un român bolnav din partea autorităților. A fost refuzat de Comisia de Handicap pe motiv că nu și-a pierdut ambele picioare

Adrian Pastea vrea să se facă dreptate în cazul său.

O dramă umană cutremură orașul Cluj-Napoca, unde un bărbat cu un picior amputat se confruntă cu umilința și respingerea din partea Comisiei de Evaluare a Persoanelor cu Handicap Cluj. Adrian Pastea, în vârstă de 53 de ani, relatează că a fost umilit și ignorat de către comisia responsabilă pentru acordarea ajutorului de însoțitor, chiar dacă se confruntă cu dificultăți majore în a se descurca singur.

Drumul prin infern după amputare

Drama lui Adrian Pastea a început în aprilie 2023, când artera femurală de la piciorul său stâng s-a înfundat, iar în cele din urmă, piciorul i-a fost amputat. A urmat un șir de intervenții chirurgicale, iar Adrian, aflat într-o situație de nevoie extremă, a simțit că viața sa s-a prăbușit. Dezvăluind momente de adâncă suferință, acesta a mărturisit că a trecut prin gânduri întunecate și că a simțit neputința fără ajutorul adecvat.

„Am avut și o mică depresie. Vă spun sincer că am vrut să mă urc undeva să mă arunc de la etaj. Mama ce să mă ajute? Mama are 77 de ani. Doar îmi punea masă și mă chinuiam cu un cadru să ajung. Am căzut de multe ori. Mi s-a rupt operația, am fost înapoi la spital,” a mărturisit Adrian Pastea.

Ce răspuns a primit Adrian din partea autorităților

În ciuda dificultăților prin care trecea, Adrian a fost refuzat pentru ajutorul de însoțitor de către Comisia de Evaluare a Persoanelor cu Handicap Cluj. Situația s-a agravat când, în august 2023, a primit grad de handicap grav, fără dreptul la însoțitor, deși el susține că nu se poate întreține singur.

Dorind să afle explicații pentru această nedreptate, Adrian a încercat să discute cu comisia la nivel național, însă a întâmpinat un zid de tăcere și indiferență. Întors la Cluj, la sediul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului, a fost întâmpinat cu o replică șocantă din partea autorităților.

„Cei de la Cluj mi-au spus că trebuia să am ambele picioare tăiate ca să îmi dea cu însoțitor,” a povestit Adrian Pastea, dezvăluind nivelul de insensibilitate și necompasiune întâmpinat în fața suferinței sale.

Bărbatul cere să se facă dreptate

Într-o reacție de disperare, Adrian a exprimat dorința de a-și tăia și celălalt picior pentru a primi ajutorul de care are nevoie. A dezvăluit că se simte abandonat și că nedreptățile în țara sa natală îl determină să ia în considerare gesturi extreme. Cu lacrimi în ochi, a mărturisit că simte că sistemul îl împinge spre un colț și că vrea să atragă atenția asupra nedreptăților în cadrul acordării ajutorului persoanelor cu handicap.

„Să mă duc să îmi tai și celălalt picior, că sunt disperat? Asta i-am replicat! Îmi vine să iau un bidon de benzină să îmi dau foc pentru nedreptățile astea care se fac în țara asta. Sunt oameni care nu au niciun handicap și le dă certificat de handicap, legitimații de parcare…”, a încheiat bărbatul.

În fața acestei tragedii umane, societatea și autoritățile locale sunt chemate să acționeze în favoarea justiției sociale și să ofere sprijinul necesar lui Adrian Pastea, precum și altor persoane care se confruntă cu astfel de situații dificile.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: