Redactia.ro
Home » Stil de viață » Un aliment minune te ajută să ai un ficat sănătos. Te apără de boli și întărește sistemul imunitar

Un aliment minune te ajută să ai un ficat sănătos. Te apără de boli și întărește sistemul imunitar

Chiar și cele mai mici schimbări în rutina ta pot avea un impact mare asupra sănătății tale. De exemplu, începeți-vă ziua cu apă cu lămâie.

Medicul specialist în medicină internă Roxanne B. Sukol, MD, MS, discută șapte motive pentru care ar trebui să luați în considerare adoptarea acestui obicei super simplu.

Ajută la digestie

Acidul ajută la descompunerea alimentelor. De aceea există atât de mult în stomacul nostru. Acidul din lămâi poate fi deosebit de util pentru a suplimenta nivelul de acid gastric, care tinde să scadă pe măsură ce îmbătrânim.

Te ajută să rămâi hidratat

Cei mai mulți dintre noi nu beau suficientă apă. Un obicei zilnic de a bea apă cu lămâie este o modalitate ușoară de a-ți începe ziua cu dreptul. Cum știi dacă bei suficient? Urina ta este aproape limpede.

Favorabilă pierderii în greutate

Suntem creaturi ale obișnuinței. Gândiți-vă la impactul înlocuirii OJ-ului sau a cafelei cu lapte de dimineață cu apă cu lămâie. Nu doar o dată, ci poate de 20 de ori pe lună – și înmulțițiți acest lucru cu 10 ani. Linia taliei dvs. vă va mulțumi.

Previne oxidarea

La fel ca toate produsele, lămâile conțin fitonutrienți, care vă protejează organismul împotriva bolilor. Acești fitonutrienți au proprietăți antioxidante puternice, care previn deteriorarea celulelor prin oxidare, același mecanism care cauzează rugina.

Furnizează o doză sănătoasă de vitamina C

Fă sucul unei jumătăți de lămâie în apa ta și vei adăuga doar 6 calorii la dieta ta. În plus, vei obține mai mult de o șesime din cantitatea zilnică de vitamina C, necesară pentru a ne proteja de deteriorarea celulelor și pentru a repara leziunile.

Oferă un impuls de potasiu

Corpul tău nu poate funcționa fără potasiu. Acesta este necesar pentru comunicarea dintre nervi și mușchi, pentru transportul nutrienților și al deșeurilor și pentru reglarea tensiunii arteriale. Fructele și legumele sunt surse importante de potasiu.

Ajută la prevenirea pietrelor la rinichi

Apa cu lămâie ajută la prevenirea pietrelor dureroase la cei care au un deficit de citrat urinar (o formă de acid citric). Mai important, creșterea cantității de lichide ajută la prevenirea deshidratării – o cauză frecventă a pietrelor la rinichi.

Cum să vă bucurați de apa cu lămâie

Pur și simplu stoarceți o jumătate de lămâie într-un pahar de apă. Cât de multă? Când? Chiar nu contează. Oricum ai face-o, este un mare plus pentru sănătatea ta.

Nu uitați de coajă

Capturați nutrienții bogați prin curățarea lămâii (organică) și folosirea ei la copt sau gătit.

Îmi va face rău la dinți?

Teoretic, acidul de lămâie poate fi dăunător pentru smalțul tău, dar aici îl diluezi. Atâta timp cât nu vă faceți un obicei de a suge lămâi tot timpul, ar trebui să fiți bine.

Alte alimente care te ajută să ai un ficat sănătos

Un alt aliment alături de lămâie care ar trebui consumat cu constant este usturoiul. Acesta conține numeroși compuși organo-sulfuroși. Printre ei se numără alicina și seleniu. Cele două ingrediente sunt importante pentru că protejează ficatul și ajută la eliminarea toxinelor din organism. În plus, usturoiul acționează ca antibiotic natural, fără efecte secundare. Are puternice proprietăți antibacteriene și anti microbiene. Usturoiul stimulează creșterea nivelului de antioxidanți din organism și ajută la scăderea valorilor glucozei serice și a tensiunii arteriale.

Pe lista de alimente prielnice sănătății se află și grapefruitul. Este bogat în vitamina C și antioxidanți. Sunt doi importanți agenți care stimulează producerea de enzime pentru detoxifierea ficatului. Fibrele solubile din acest fruct contribuie la scăderea colesterolului și determina ficatul să ardă grăsimile.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: