Redactia.ro
Home » Știri » Un alt mare actor părăseşte scena! Gong și aplauze finale pentru Constantin Cojocaru. A murit la vârsta de 78 de ani

Un alt mare actor părăseşte scena! Gong și aplauze finale pentru Constantin Cojocaru. A murit la vârsta de 78 de ani

GALERIE FOTO (6)

„Dacă aş fi un fenomen al naturii, aş fi… ploaia de vară liniştită, cu fulgere şi trăznete care nu te mai înfricoşează, dar au ceva estetic impecabil. Dacă aş fi o stare… starea de drag. Dacă aş fi un verb… aş fi verbul a iubi.” – Constantin Cojocaru

Vestea tragică a fost anunțată cu durere de către oficialii teatrului, care l-au descris pe Cojocaru drept unul dintre cei mai îndrăgiți și talentați actori ai generației sale. Actorul a lăsat în urmă o amprentă puternică în inimile publicului și ale colegilor săi, fiind cunoscut pentru devotamentul și talentul său remarcabil.

O viață dedicată scenei și oamenilor

Născut pe 6 mai 1945, Constantin Cojocaru a fost un om dedicat artei scenice încă de la o vârstă fragedă. După absolvirea Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică din București, în anul 1966, și-a început cariera la prestigiosul Teatrul Tineretului din Piatra Neamț. Talentul său a fost recunoscut rapid, iar în 1975 a fost recrutat de către Teatrul Odeon din București, unde și-a dedicat restul vieții profesionale.

La Teatrul Odeon, Cojocaru a avut privilegiul de a lucra alături de unele dintre cele mai mari talente din lumea teatrului românesc. A colaborat cu regizori de renume precum Dinu Cernescu, Alexa Visarion, Alexander Hausvater, Alexandru Dabija, Dragoș Galgoțiu, Mihai Măniuțiu și Radu Afrim, contribuind la realizarea unor spectacole memorabile care au rămas în inimile spectatorilor.

Vestea tragică a fost anunțată cu durere de către oficialii teatrului, care l-au descris pe Cojocaru drept unul dintre cei mai îndrăgiți și talentați actori ai generației sale. Actorul a lăsat în urmă o amprentă puternică în inimile publicului și ale colegilor săi, fiind cunoscut pentru devotamentul și talentul său remarcabil.

„Teatrul Odeon anunţă cu mare durere că astăzi, 13 aprilie 224, ne-a părăsit unul dintre cei mai îndrăgiţi actori – Constantin Cojocaru.” – Teatrul Odeon

Și-a lăsat părți din suflet pe mai multe scene

Pe lângă activitatea sa la Teatrul Odeon, Cojocaru a colaborat cu mai multe alte teatre din București și din țară, îmbogățind scena culturală românească cu talentul și devotamentul său pentru arta teatrală. Plecarea lui Constantin Cojocaru lasă un gol imens în lumea teatrului românesc. Cu toate că a părăsit această lume, amintirea sa și contribuția sa la arta teatrală vor rămâne vii în inimile și amintirile celor care l-au cunoscut și au avut privilegiul să îl vadă pe scenă.

În timpul activității sale impresionante, Cojocaru a colaborat cu numeroase teatre din București și din țară, demonstrând un talent versatil și o abilitate remarcabilă de a se adapta la diversele cerințe ale rolurilor sale. La Teatrul Odeon, a avut privilegiul de a lucra cu regizori de renume precum Dinu Cernescu, Alexa Visarion, Alexander Hausvater, Alexandru Dabija, Dragoș Galgoțiu, Mihai Măniuțiu și Radu Afrim.

Printre cele mai memorabile roluri ale sale se numără interpretările din piesele „Gaițele” de Al. Kirițescu, „joi.megaJoy” de Katalin Thuroczy și „Jurnalul lui Robinson Crusoe” după Gellu Naum. Talentul și pasiunea sa pentru teatru au fost mereu evidente, iar prezența sa pe scenă a adus bucurie și inspirație publicului din întreaga țară.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: