Redactia.ro
Home » Știri » Un băiețel Ucrainean a călătorit 1 500 de kilometri cu o piatră în mână, fără să renunțe la ea nicio secundă. Românii au fost profund emoționați de povestea lui

Un băiețel Ucrainean a călătorit 1 500 de kilometri cu o piatră în mână, fără să renunțe la ea nicio secundă. Românii au fost profund emoționați de povestea lui

În timp ce trupele ruse încearcă să le invadeze țara, peste 2 milioane de ucraineni și-au părăsit casele și au căutat adăpost în statele vecine. Românii au dat dovadă de o mobilizare deosebită și au venit în ajutorul lor, ascultându-le poveștile și oferindu-le susținerea de care aveau atât de multă nevoie. Printre zecile de mii de refugiați s-a aflat și un băiețel de doar 6 ani, care a luat cu el o piatră și nu i-a dat drumul, chiar dacă a parcurs nu mai puțin de 1 500 de kilometri.

Un băiețel Ucrainean a călătorit 1 500 de kilometri cu o piatră în mână, fără să renunțe la ea nicio secundă. Românii au fost profund emoționați de povestea lui

Vitalie are doar 6 ani și a fost alungat din propria țară de trupele rusești, care de 16 zile atacă și bombardează Ucraina. Micuțul a venit în România însoțit de mama sa, în timp ce tatăl său a rămas să-și apere patria. Printre puținele lucruri pe care au putut să le ia cu ei se numără și o piatră, pe care băiatul nu a vrut să o lase deloc din mână.

De când a fost nevoit să-și părăsească căminul, a parcurs nu mai puțin de 1 500 de kilometri. Nu a renunțat însă la piatra sa, a cărui poveste a spus-o cu multă emoție românilor care l-au întâmpinat la granițele României.

Angajații de la ISU Botoșani au aflat ce semnificație are acea piatră și de ce copilul a mers cu ea atâția kilometri, fără să o scape din mână. Potrivit acestora, băiețelul din Harkov a luat piatra din casa în care locuia și a păstrat-o ca amintire atunci când îi va fi dor de ținuturile natale.

„Tot ce am învățat despre cuvântul #acasă, am uitat când l-am întâlnit pe Vitalie. La șase ani, a ținut strâns în palmă, pe drumul lung spre libertate, o piatră. Și nu era orice piatră. Era piatra care îi amintea de casă. Era casa lui din Harcov pe care așa a înțeles să o păstreze…“, precizează reprezentanţii ISU Botoşani,  pe pagina lor de Facebook.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: