Redactia.ro
Home » Știri » Un bărbat din Dorohoi a fost la un pas de moarte după a mâncat înghețată. Nu a mai putut respira

Un bărbat din Dorohoi a fost la un pas de moarte după a mâncat înghețată. Nu a mai putut respira

Un bărbat din Dorohoi a fost la un pas de moarte după a mâncat înghețată

Un bărbat din Dorohoi a fost la un pas de moarte după a mâncat înghețată. Panică pentru un bărbat de 48 de ani din Dorohoi. Acesta a mâncat o înghețată, după care a simțit că nu mai poate respira. Medicii l-au intubat imediat. Ce s-a întâmplat cu el?

Un bărbat din Dorohoi a fost la un pas de moarte după a mâncat înghețată. Nu a mai putut respira

Un bărbat din Dorohoi a trăit clipe de coșmar după ce a mâncat o înghețată. În vârstă de 48 de ani, acesta a simțit că se sufocă după ce a mâncat înghețata. Bărbatul nu mai putea respira, iar când a ajuns la spital, medicii l-au intubat imediat. Apropiații bărbatului au sunat de urgență la 112, iar acesta a fost transportat de urgență la spital, unde a intrat în stop cardiorespirator din cauza inflamării grave a cartilajului tiroid.

Din fericire, medicii au interventi la timp și au reușit să îi salveze viața bărbatului. În prezent, acesta se află internat la spital, pe secția ORL a Spitalului Județean „Nu este o reacție foarte obișnuită, dar nici nu este ieșită din comun. Diagnosticul este de edem glotic. Din fericire, a fost intubat la timp și astfel au fost asigurate funcțiile vitale în continuare”, a spus un medic din cadrul UPU-SMURD.

Conform medicilor, efemul glotic este o umflare a membranei mucoase care pune viața în pericol. Edemul glotic poate fi denumit și edem laringian. Acesta poate apărea din cauza infecțiilor sau a medicamentelor. Simptomele tipice ale acestei afecțiuni sunt creșterea dificultății de respirație și sufocarea. În cazul unei astfel de situații este necesară o acțiune rapidă, deoarece moartea prin sufocare este iminentă dacă laringele este complet obstrucționat. Dacă există pericol de sufocare, este nevoie urgenta de intubare sau să se efectueze traheotomie.

Pericolul din înghețată

Înghetata e răcoritoare și pare aliatul perfect împotriva zilelor caniculare. Chiar și așa, consumată în cantități mari, înghețata poate avea efecte nedorite. Un control efectuat de Asociatia pentru Protectia Consumatorilor a arătat că multe dintre înghetatele din comert contin până la 9 E-uri. Așadar, în cazul în care vrei să cumperi înghetată, trebuie să fii atent la nivelul de zahăr din compoziție.

Multe sortimente au peste 30 de grame de zahăr, în condițiile în care doza zilnică recomandată nu ar trebui să depășească 25 grame. Un alt element la care trebuie să fim atenti atunci când cumpărăm înghetată este prezenta agenților de îngrosare din compozitie. Dacă înghetata are caragenan, evită să o cumperi. Acesta este un elementtoxic pentru organism, în special pentru rinichi și ficat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: