Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Un bărbat și-a întâlnit tatăl biologic după 31 de ani. A fost abandonat când era bebeluș într-o cutie de carton VIDEO

Un bărbat și-a întâlnit tatăl biologic după 31 de ani. A fost abandonat când era bebeluș într-o cutie de carton VIDEO

Un bărbat și-a întâlnit tatăl biologic după 31 de ani

Un bărbat și-a întâlnit tatăl biologic după 31 de ani. A fost abandonat când era bebeluș într-o cutie de carton, iar la 11 ani a aflat tragicul adevăr. Iată povestea emoționantă a lui Benjamin Tveidt!

Un bărbat și-a întâlnit tatăl biologic după 31 de ani

Benjamin Tveidt avea doar 11 ani când a aflat de la tatăl său faptul că a fost adoptat.

Soarele apunea într-o seară de vară din septembrie 1986, când doi adolescenți au descoperit un băiețel nou-născut într-o cutie de carton. Acesta se afla într-o cutie lângă un coș de gunoi al Armatei Salvării din Anchorage, Alaska, iar adolescenții l-au luat, l-au dus acasă și au anunțat autoritățile.

Poliția a demarat rapid o anchetă și a aflat de la trecători că o femeie însărcinată fusese văzută în apropierea zonei în care a fost găsit copilul.

„Trecătorii nu s-au gândit prea mult la asta, dar când au ajuns acasă, au început să se uite la știri și au auzit că un bebeluș fusese abandonat acolo„, a declarat detectivul David Koch, unul dintre ofițerii de poliție din Anchorage care a intervenit la fața locului, potrivit abcnews.go.com.

Bebelușul a fost plasat ulterior în diverse centre de plasament pentru câteva luni și apoi a fost adoptat într-un cămin iubitor din Idaho, unde a crescut alături de două surori.

Astăzi, Benjamin Tveidt, în vârstă de 31 de ani, este sergent în Garda Națională a Armatei din Idaho. Un artilerist experimentat, el a servit în două misiuni în Irak.

Tveidt a declarat că avea 11 ani când tatăl său i-a spus că a fost adoptat:

„Nu l-am crezut la început. Am fost devastat”, a spus Tveidt.

Apoi a aflat despre cum a avut un „copil găsit”, abandonat când era bebeluș într-o cutie de carton.

„Părinții mei au scos la iveală tăieturile de ziar pe care le păstraseră… Mi-au arătat brățările mele de la spital”, a spus el. „Mă învârteam. Vreau să spun că eram ca și cum aș fi zis: „Ce, totul este o glumă, nu-i așa?””.

Tveidt și-a dorit să-i cunoască pe părinții săi biologici

Vestea șocantă l-a lansat pe Tveidt într-o nouă misiune de a rezolva misterul nașterii sale și de a afla identitatea părinților săi biologici, de unde a venit și de ce a fost părăsit.

„Aceasta a fost cea mai mare întrebare din viața mea. În unele nopți mă uitam la stele și mă întrebam dacă mama sau tata sau dacă frații sau surorile mele sau bunicii mei se uitau la stele în acea noapte”, a mai povestit el.

Tveidt a intrat în legătură cu genealogista genetică CeCe Moore, care a introdus mostre din ADN-ul său în patru baze de date naționale în speranța de a găsi o potrivire pentru mama sa biologică. Prin acest proces, au apărut posibile rezultate privind rude îndepărtate.

Dar apoi Moore a primit o potrivire directă cu o persoană pe care nici măcar nu o căutau. Ea l-a găsit pe tatăl biologic al lui Tveidt, care servise și el în armată.

„Este un bărbat pe nume Richard Blanchfield, care este un tip destul de incredibil. Nu este un veteran oarecare din Vietnam, este un veteran din Vietnam foarte decorat”, i-a spus Moore.

Moore a reușit să descopere că Blanchfield avea 47 de ani când s-a născut Tveidt și nu numai că era încă în viață, dar și că locuia în California, la 20 de minute de locul unde locuiește Moore.

„Am crezut că am fost lovit de fulger când mi-a spus. Să găsesc o rudă atât de apropiată, m-a dat pe spate. Am crezut că am aterizat pe Lună și am descoperit extratereștrii”, a povestit „, a spus Tveidt experiența prin care a trecut.

Tveidt și-a întâlnit tatăl biologic

Tveidt a făcut drumul până acolo și a bătut la ușa tatălui său biologic. Un bărbat mai în vârstă a deschis-o și s-a prezentat ca fiind „Doc”.

„Este straniu”, a spus Tveidt.

„Poți să pariezi că este straniu”, i-a spus Blanchfield. „Intră, fiule. Intră. Bine ai venit!”, i-a spus Doc.

În timp ce s-au așezat împreună, tatăl i-a explicat că s-a înrolat în Corpul Pușcașilor Marini la 18 ani, a servit în Divizia 82 Aeropurtată și a primit o Inimă Purpurie. Tveidt se înrolase, de asemenea, la 18 ani, alăturându-se armatei.

Într-o ironie emoționantă, fiul odată abandonat a aflat că tatăl său biologic ajutase la salvarea copiilor abandonați în Vietnam în timpul serviciului său militar. El i-a spus apoi lui Tveidt că l-ar fi păstrat și l-ar fi crescut ca pe copilul său dacă ar fi știut că există.

Pentru Tveidt, să audă asta a fost o ușurare imensă.

„A existat acel sentiment de respingere pe care l-am avut timp de atâția ani fiind abandonat, iar acesta a contrabalansat acel sentiment pentru că am fost acceptat și am fost dorit. Mi-a luat o greutate de pe umeri, de pe piept. Nu mă mai puteam duce la culcare supărat”, a mărturisit bărbatul după cele auzite de la tatăl său.

Când Tveidt l-a întrebat despre mama sa biologică, Blanchfield și-a amintit că a întâlnit-o într-un bar numit The Cabin Tavern, într-o noapte, cu 32 de ani în urmă:

„Am avut o zi grea și îmi amintesc că am spus: „Mă duc să beau o bere acolo înainte de a mă duce acasă”.Era… o tânără doamnă care stătea la bar, iar eu m-am dus și m-am așezat. Nu am spus nimic, mi-am băut berea și pur și simplu am început o conversație”.

Pe măsură ce noaptea a avansat, Blanchfield a spus că femeia i-a spus că se afla într-o relație dificilă și a spus că nu voia să se întoarcă în locul de unde venise.

„Nu-mi amintesc numele doamnei, sincer să fiu, nu-mi amintesc. Înainte de a pleca, îmi amintesc clar acest lucru… Aveam trei statui, încă mai am două dintre ele. Sunt din China și… era o statuie a unei zeițe chinezești și i-am dat-o și i-am spus: „Asta îți va aduce noroc”. Nu am mai auzit niciodată de ea. Mă întreb dacă o mai are”, a mărturisit nărbatul.

Tveidt a decis să continue căutarea mamei sale biologice

Mai întâi a găsit-o pe mama sa adoptivă, Verneta Wallace, care a avut grijă de el în primele sale luni, dar aceasta nu avea niciun indiciu despre mama sa biologică.

Apoi s-a dus la poliția din Anchorage și l-a întâlnit pe detectivul David Koch. Acesta i-a spus lui Tveidt că aveau un portret-robot al femeii suspectate că l-ar fi lăsat în urmă, dar nu aveau amprente.

Genealogista Cece Moore a continuat să cerceteze arborele genealogic al lui Tveidt. Ea a reușit să identifice doi dintre verii de gradul doi ai lui Tveidt, unul din partea mamei sale, celălalt din partea tatălui său. Moore a urmărit arborele lor genealogic, până la străbunicii lor.

Aceasta a construit apoi arborele genealogic mai departe cu descendenții lor. Răsfoind necrologuri, localizări de morminte și înregistrări de recensământ, a început cu minuțiozitate un proces de eliminare.

În cele din urmă, Moore a redus numărul mamei sale biologice la două femei, surori, dintre care una ar fi fost mătușa lui Tveidt, iar cealaltă ar fi fost mama sa.

„Am fost complet sigură că aveam cele două femei potrivite, din cauza modului în care arborele genealogic se potrivea, pur și simplu nu exista altă explicație”, a declarat Moore.

Pentru Tveidt, aflarea locului unde se afla mama sa biologică a fost un moment de cumpănă.

„Am de gând să… văd dacă este dispusă să vorbească cu mine. Am fost mai puțin nervos făcând operațiuni în Bagdad decât sunt acum”, a susținut bărbatul.

Neanunțat, el a condus până la o clădire de birouri unde se pare că lucra una dintre cele două femei. A sunat la un număr pe care îl avea pentru una dintre ele și a răspuns o femeie.

Din păcate pentru Tveidt, femeia speriată de la celălalt capăt al firului a negat imediat că ea sau sora ei ar putea fi mama sau mătușa lui. Pe parcursul conversației lor telefonice, a devenit din ce în ce mai evident că femeia nu voia să aibă nimic de-a face cu Tveidt.

„Este extrem de categorică în privința faptului că ea și sora ei sunt o fundătură, dar oamenii pot minți. ADN-ul nu o face”, a declarat el ulterior.

„Pur și simplu nu știu. Mă târăsc înapoi în interiorul meu, încep să simt din nou nimic. Este în regulă. Asta va trece”, a mai spus el.

La câteva minute după ce a închis, telefonul mobil al lui Tveidt a sunat din nou. Era sora femeii, care l-a sunat pentru a-i spune să nu le mai contacteze niciodată.

„Mi-a închis telefonul în nas. Mi-a spus că trebuie să mă întorc acolo de unde sunt, să îmi iubesc familia și să îi iubesc pe oamenii care m-au crescut. Reacția ei m-a dus la concluzia că ea este probabil mama”, a adăugat el.

Tveidt s-a simțit respins din nou

Tveidt recunoaște că s-a simțit ca și cum ar fi fost abandonat și respins din nou.

Atunci când părinții biologici sunt contactați de un copil pe care l-au lăsat în urmă cu mult timp, a spus Moore, poate fi ca și cum ar fi „deschiderea cutiei Pandorei”.

„Ei trebuie să se confrunte cu o mulțime de emoții adânc îngropate… Au purtat o mulțime de emoții îngropate.O mulțime de rușine, de vinovăție și de frică”, a mai completat femeia.

Dar el încă îl avea pe tatăl său biologic. Mai târziu, Tveidt l-a contactat din nou pe Blanchfield în Idaho. Pe parcursul conversației lor, Tveidt i-a povestit ce s-a întâmplat și a spus că, dacă ar fi trebuit să se întoarcă și să o ia de la capăt, nu ar fi schimbat nimic din viața sa.

„Nu vreau să fiu o persoană diferită”, a spus Tveidt.

„Ești o persoană minunată, ai o familie mai mare acum”, i-a spus Blanchfield. „Lumea mi-a oferit atât de multe și am fost orb la asta timp de 30 de ani”.

Pe măsură ce conversația lor a început să se încheie, Tveidt și Blanchfield și-au luat rămas bun.

„În regulă, fiule, te iubesc”, a spus Blanchfield.

„Și eu te iubesc”, a răspuns Tveidt.

Sursa foto: ABC News

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: