Redactia.ro
Home » Știri » Un bloc de locuințe din centrul Kievului a fost lovit de o rachetă. Zelenski transmite din centrul capitalei că armata nu se va preda

Un bloc de locuințe din centrul Kievului a fost lovit de o rachetă. Zelenski transmite din centrul capitalei că armata nu se va preda

GALERIE FOTO (4) Un bloc de locuințe din centrul Kievului a fost lovit de o rachetă

Un bloc de locuințe din centrul Kievului a fost lovit de o rachetă. Rușii continuă atacurile în noaptea de vineri spre sâmbătă. În această dimineață, asupra mai multor orașe ucrainene și capitala Kiev. Oficialii ucraineni spun că au fost lansate rachete de croazieră către Ucraina dinspre Marea Neagră.

Un bloc de locuințe din centrul Kievului a fost lovit de o rachetă. Zelenski transmite din centrul capitalei că armata nu se va preda

Federația Rusă a continuat atacurile asupra Ucrainei. Un bloc de locuințe din centrul Kievului a fost lovit de o rachetă. Imagini distribuite pe Twitter arată momentul în care o rachetă lovește un bloc din centrul Kievului. Un videoclip distribuit de serviciul de presă al lui Volodimir Zelensky arată explozia rachetei într-un apartament, fumul și reseturi intrând în camera de zi. Serviciul a mai distribuit imagini ale urmărilor, clădirea fiind în flăcări.

O bucată din clădire a fost distrusă, iar numărul de victime nu este cunoscut. Pompierii au ajutat supraviețuitorii răniți, cărănd o femeie pe strai peste o grămadă de moloz. Aproape 100 de blindate rusești avansează în direcția Kievului din regiunea Vișgorod, situată la nord de capitala Ucrainei, au informat sâmbătă mass-media locale.

Potrivit agenției ucrainene UNIAN, blindatele sunt identificate cu o literă albă „V”, în timp ce conducătorii vehiculelor poartă ca semn distrinctiv o bandă adezivă albă la manșete. Momentan, coloana se află în satul Kozarovici, pe malul Niprului, de unde au opțiunea fie să se întoarcă în direcția nord, fie să se îndrepte către capitală. Trupele ruse încearcă să se încercuiască capitala și să o izoleze de restul țării, iar în acest scop au preluat controlul unui aerodrom în direcția frontierei belaruse și au acaparat un important oraș la nord, Cernigov.

Piederile suferite până sâmbătă dimineața includ 3.500 de soldați, 102 tancuri, 536 de vehicule blindate, 14 avioane de luptă și 8 elicoptere. Zelenski cere țărilor Uniunii Europene să decidă acum privind aderarea Ucrainei la blocul comunitar: ”Este un moment crucial pentru a încheia odată pentru totdeauna o discuție ce durează de mult timp și pentru a decide cu privire la aderarea Ucrainei la UE. Am discutat cu președintele Consiliului European (Charles Michel) despre continuarea asistenței efective ( pentru Ucraina) și lupta eroică a ucrainenilor pentru un viitor liber”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: