Redactia.ro
Home » Știri » Un britanic a rămas fără 30 000 de euro în Centrul Vechi din București. Povestea șocantă a bărbatului

Un britanic a rămas fără 30 000 de euro în Centrul Vechi din București. Povestea șocantă a bărbatului

Veste bună pentru toți românii care au credite în euro la bănci. Se anunță schimbări importante începând cu 12 iunie

În centrul istoric al Bucureștiului, mai mulți turiști străini au fost victimele unei rețele de escroci care operau în două cluburi de lux. Acești turiști au fost înșelați de o grupare infracțională formată din barmani, ospătari, prostituate și chiar patroni de cluburi. Aceștia au reușit să le sustragă zeci de mii de euro, lăsându-i fără bani și fără posibilitatea de a recupera sumele pierdute.

Cum funcționa schema de înșelăciune

Conform anchetatorilor, gruparea infracțională era compusă din opt persoane care acționau coordonat în două cluburi din Centrul Vechi al Bucureștiului. Membrii rețelei includeau barmani, ospătari și prostituate, toate acțiunile fiind aprobate și susținute de patronii cluburilor. Cheia înșelăciunii consta în îmbătarea turiștilor până la punctul în care aceștia nu mai erau conștienți de acțiunile lor.

Primele care intrau în joc erau damele de companie. Acestea se apropiau de clienți, îi convingeau să le ofere băuturi scumpe și îi distrau cu show-uri de striptease și alte servicii. Pe măsură ce turiștii deveneau din ce în ce mai intoxicați, aceștia își pierdeau controlul asupra situației. În acel moment, barmanii și ospătarii intervenau, furând cardurile turiștilor și transferând sume mari de bani în conturi diferite.

Mecanismele fraudelor și impactul asupra victimelor

Modul de operare al grupării era bine pus la punct. Barmanii și ospătarii nu doar că furau cardurile turiștilor, dar și manipulau aplicațiile de banking ale acestora pentru a transfera banii în conturile lor. De asemenea, în multe cazuri, notele de plată erau umflate prin adăugarea unui zero la suma reală, transformând sumele de câteva sute de euro în mii de euro.

Ionuț Burlacu, șeful Serviciului de Investigații Criminale, a explicat pentru Observatornews.ro: “Profitând de starea de ebrietate în care se aflau, le foloseau cardurile, le foloseau aplicațiile de banking și transferau diverse sume de bani în conturile personale sau, în locul achitării notei de plată, mai adăugau un zero la suma respectivă, astfel ridicând valoarea notei de plată.

Un exemplu grav al acestei scheme este cazul unui turist britanic care a fost sechestrat timp de aproape o săptămână într-unul dintre aceste cluburi, pierzând astfel 30.000 de euro în doar câteva zile. În multe cazuri, turiștii nu realizau imediat ce s-a întâmplat și abia când se întorceau acasă observau lipsa banilor din conturi. Alți turiști, de teamă sau rușine, preferau să nu raporteze incidentele, mai ales dacă erau căsătoriți și nu doreau să își expună infidelitatea.

Autoritățile intervin și măsuri de prevenție

În urma investigațiilor, autoritățile au reușit să destructureze această rețea de escroci. Poliția a reținut mai multe persoane implicate și continuă să cerceteze toate detaliile pentru a aduce vinovații în fața justiției. Totuși, acest caz subliniază necesitatea unor măsuri mai stricte de securitate și prevenție în locurile frecventate de turiști.

Pentru a preveni astfel de incidente, turiștii sunt sfătuiți să fie extrem de atenți în timpul petrecerilor și să evite consumul excesiv de alcool. De asemenea, este important să nu își lase cardurile și obiectele de valoare nesupravegheate și să fie vigilenți cu privire la notele de plată. Autoritățile turistice și operatorii de cluburi ar trebui să colaboreze pentru a implementa măsuri de siguranță mai eficiente, inclusiv monitorizarea video și instruirea personalului pentru a identifica și preveni astfel de practici frauduloase.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: